Gyenes rămâne lider la Maraton și după etapa a 11-a

| 15 ianuarie 2016 | 0 Comments

Etapa a 11-a a dus Dakarul la San Juan într-o zi extrem de călduroasă și de lungă. După ce s-au trezit de la trei dimineața motocicliștii au avut de înfruntat temperaturi de peste 45 de grade Celsius într-o zonă cu foarte mult nisip. Organizatorii au decis ca proba să fie întreruptă la km 243, însă Mani Gyenes trecuse de mult de acest punct și a parcurs toți ce 431 de km programați. Clasamentul însă s-a făcut după modul în care s-a ajuns la CP2 și s-au acordat timpi forfetari. Astfel, timpul sătmăreanului a fost al 22-lea în etapa de ieri și a ajuns pe locul 14 în clasamentul general păstrând poziția de lider al clasei Maraton.

Emanuel Gyenes #33 (Autonet Motorcycle Team):”Mai avem două etape din acest Dakar și mă bucur că în pofida dificultăților din etapa a 11-a am izbutit să rămân în top 15. Acesta a fost targetul meu de la început și sper să mi-l pot păstra. Astăzi și mâine în ultima zi din această ediție vom avea probe asemănătoare cu cele din WRC. În etapa de astăzi avem 931 de km din care 481 km de specială. Va fi cea mai lungă probă specială din acest raliu. Ieri (14 ianuarie) traseul a fost greu cu multă navigație și nisip, însă cel mai dificil pentru mine a fost faptul că nu vedeam foarte bine și a trebuit să merg prudent. Din pricina luminii puternice nu se vedeau diferențele de nivel foarte bine și am preferat să evit accidentările. Ochelarii speciali pentru aceste condiții, care mi-au fost de mare ajutor în etapa a 10-a, au fost deteriorați la alimentarea de dinainte de proba specială. A sărit benzină pe lentinlă și am fost nevoit să concurez cu lentinlă obișnuită. Sper să fie mai bine astăzi.

Etapa 12 (15 ian) San Juan – Villa Carlos Paz

Total km: 931

Km probă specială: 481
Ediția 2016 a Raliului Dakar se va încheia sâmbătă, 16 ianuarie, cu speciala care îi va duce pe rideri de la Villa Carols Paz la Rosario.

Credit foto: DPPI

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Clasament Raliul Clujului după prima zi!

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan...

Închide