Gutâiul și-a ales câștigătorii!

| 31 august 2021 | 0 Comments

Sub organizarea clubului sportiv Xpo Racing s-a desfășurat în acest weekend a doua etapa a Trofeului Gutâi, fiind a șasea etapa din Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Un număr de aproximativ 50 de concurenți s-au aliniat la start și au înfruntat traseul dur din Pasul Gutâi, dominați fiind de vremea surprinzătoare și rece din cele două zile de concurs. Sâmbătă, în ziua antrenamentelor, concurenții au avut misiunea de a se obișnui cu traseul și de a-și forma o trasă cât mai corectă si rapidă, duminică fiind deja ziua decisivă-ziua concursului.

Odată cu această etapă, bucuresteanul Silviu Dumitrescu și a sa Ossela PA 2000 EVO a relansat lupta pentru titlul acestui sezon, acesta reușind să se impună fantastic în ciuda tuturor condițiilor meteo nefavorabile. Încă din prima zi s-a impus in clasament și a reușit să își creeze un avans considerabil în fața adversarilor. În ziua concursului șansele ca un monopost să ocupe prima treaptă a podiumului erau minime, condițiile meteo fiind total nefavorabile.

În ciuda faptului că a doua manșă de antrenamente a fost anulată din cauza ploilor și a stratului gros de ceață, Dumintrescu nu s-a dat bătut si a luptat pana la capăt, reușind astfel sa obțină o nouă victorie in cariera sa.

Prima manșă de concurs i-a adus un timp de 3:22,642, în a doua manșă de concurs reușind să ajunga la un timp de 3:21,968, astfel, pe locul doi in clasamentul general aflandu-se Alexandru Pitigoi alaturi de al sau Porsche 911 GT3 Cup ce a reusit sa obtina un timp total de 06:53,250, cu 8 secunde mai mare decat cel al lui Silviu, clasat pe prima treapta a podiumului. Pe locul trei s-a clasat pilotul Mihai Leu, care alaturi de al sau Ferrari 458 Challenge Evo a reusit sa obtina un timp total de 06:54,852, mai slab cu 10 secunde fata de cel al lui Silviu Dumitrescu. In clasamentul general locul 4 a fost obtinut de Costel Casuneasu alaturi de Skoda Fabia R5, urmat de Dudu Senchea cu Mitsubishi Lancer Evo 8, Calin Manitiu cu Subaru Impreza, Emil Ghinea cu Norma M20F, Octavian Ciovica cu al sau Radical SR8, Andrei Serban si Skoda Fabia si Alexandru Mirea alaturi Radical SR8.

Cu doar doua etape ramase pana la final, putem spune ca lupta este departe de a decide campionul acestui sezon de Viteza in Coasta, astfel ca suspansul se va pastra pana la finala brasoveana.

Urmatoarea etapa ne va purta pe taramuri muscelene, si se va desfasura in 18-19 septembrie la Campulung Muscel.

Credit foto: Ilie-Marius Boboaca


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide