Gabi Imre Jr., primul podium la prima cursă din Campionatul Național de Drift

| 15 iulie 2020 | 0 Comments

După  două sezoane în Campionatul Național de Karting, Gabi Imre Jr., pilotul echipei PPG Racing Team,  și-a făcut debutul în Campionatul Național de Drift. Tânărul pilot (cu licență pentru sezonul competițional 2020), în vârstă de 13 ani, a reușit să se claseze la finalul competiției pe locul III la Clasa SemiPro în prima etapă disputată la Prejmer Circuit.

Antrenat și pregătit de tatăl său, pilot și profesor de drift, în anul 2019, Gabi Imre Jr. a fost acceptat pentru teste, cu licență, la etapa de drift din Ungaria.

Talentat, cu un psihic bun, comportament și disciplină de sportiv, sub presiunea concurenței, a lipsei de experiență, a numelui pe care-l poartă, Gabi Imre Jr. a reușit să-și stăpânească emoțiile. Ce poate fi mai frumos decât sa vezi un părinte și copilul său într-o competiție?

După o evoluție frumoasă în Top 8, Gabi Imre Jr. nu a mai reușit să ia startul în Top 4. Adrenalina, emoțiile primei curse, l-au purtat pe crestele bucuriei și nu și-a dat seama când a cedat o planetară. La startul în Top 4 a cedat și a doua planetară. A recurs la regula celor cinci minute, a primit dispensă și de la pilotul bulgar cele cinci minute, a fost ajutat de echipele tehnice ale adversarilor, toți doreau să-l revadă pe tânăr pe pistă. Însă…. când a sosit momentul startului a fost trădat de un fir care nu făcea contact la masă și a fost declarat învins!

„Ce weekend nebun, ce copil nebun, clar e al meu!

Sunteți mulți cei cărora le datorez mulțumiri… Abia acum am găsit niște cuvinte, am fost mut din cauza emoțiilor trăite. Asta și e motivul pentru care fac drift și asta e motivul pentru care fac orice în viata asta, emoțiile astea bune și nebune, nimic fără pofta și pasiune.
Am văzut un copil de 13 ani luptând pana în ultima secunda, râzând, plângând, trăind, dar… ma bucur ca noi, ăștia „bătrânii”, înțelegem ca un copil are nevoie de susținere, are nevoie sa se simtă bărbat când luptă cu bărbații, are nevoie sa simtă protecție și acceptare. Ați sărit mulți sa ne ajutați, mă așteptam la asta, ne cunoaștem de o viață, am construit împreună sportul ăsta și vă mulțumesc pentru ca ati rămas la fel și pentru ca reușim împreună să ne învățam copiii sa fie înainte de toate, OAMENI.

Mai presus de Gabi Imre, PPG Racing Team, RoDrift, exista o singura echipa și asta e cea a driftului romanesc, piloți, mecanici, fotografi, cameramani, spotteri, organizatori, arbitrii, parteneri și sponsori, fani, prieteni, fără oricare dintre ei, driftul nu poate exista,” a consemnat Gabi Imre pe pagina sa de facebook.

Felicitări Gabi Imre Jr. și Gabi Imre! Multă baftă!

Următoarea etapă din cadrul Campionatului Național de Drift se va disputa la Arenele Naționale în perioada 08 – 09 august a.c.

Notă: ambii sportivi au evoluat pe aceeiași mașină.

Credit foto: Dan Străuți, Ionuț Nechifor – Autostiri.ro

Video: YouTube – aspecte din cadrul antrenamentelor desfășurate în anul 2019.


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Dakar 2021: Mani Gyenes pe locul 3 cu 4 zile inainte de finis

Dakar 2021: dacă în etapa 7 dunele, iarba cămilei, trase nisipoase foarte rapide, pietrele mari și trecerile prin ueduri au...

Închide