Fabrica de motoare Volvo Cars, prima fabrică neutră din punct de vedere climatic a producătorului

| 17 ianuarie 2018 | 1 Comment

Fabrica de motoare Volvo Cars din Suedia este primul loc de producție neutru din punct de vedere climatic

Skövde este prima fabrică din rețeaua globală a Volvo Cars care a ajuns la acest status, ceea ce marchează un important pas înainte către viziunea companiei de a avea operațiuni neutre din punct de vedere climatic până în 2025. Skövde devine și una dintre puținele fabrici neutre din punct de vedere climatic din domeniul auto de pe teritoriul Europei.

”Îmbunătățirea eficienței energetice este prima pe lista priorităților, deci, pentru energia pe care trebuie să o folosim, ne propunem să utilizăm consumabile provenite din surse regenerabile”, spune Javier Varela, Senior Vice President of Manufacturing and Logistics al Volvo Cars, citat de autostiri.ro.

”Ceea ce am realizat prin fabrica din Skövde se adaugă eforturilor noastre numeroase în minimizarea amprentei asupra mediului. Ne bucurăm că Volvo este un lider în industria auto în evoluția către producția neutră din punct de vedere climatic.

O nouă înțelegere realizată între Volvo Cars și un furnizor local asigură faptul că încălzirea fabricii din Skövde este generată din incinerarea deșeurilor, biomasă și bio-combustibil reciclat. Din 2008, alături de alte fabrici europene ale companiei, cea din Skövde își asigură necesarul de electricitate din surse regenerabile.

Acesta este un moment de mândrie atât pentru fabrica din Skövde, cât și pentru Volvo Cars”, a spus Stuart Templar, Directorul pentru Sustenabilitate.

”Grija pentru mediul înconjurător este una dintre valorile noastre de bază. Alături de planul nostru de a electrifica toate modelele noi Volvo Cars lansate din 2019, operațiunile de fabricație neutre din punct de vedere climatic vor reduce semnificativ amprenta noastră totală de carbon, susținând astfel eforturile globale de gestionare a schimbărilor climatice.

„Vom continua să colaborăm activ cu furnizorii noștri de energie din toate regiunile pentru a asigura accesul la energia regenerabilă pentru unitățile noastre de producție.”  a spus Javier Varela.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Arta camuflajului

Menținerea suspansului până la momentul premierei. Camuflajul: de la rolul funcțional, la artă.

Închide