F1. McLaren îşi lansează monopostul după testele de la Valencia

| 13 ianuarie 2011 | 0 Comments

Potrivit site-ului Formula1.com , McLaren îşi va prezenta oficial modelul MP4-26 după sesiunea de teste oficiale de la Valencia.

Conform celor declarate de şeful McLaren Martin Whitmarsh, monopostul va fi prezentat pe data de 04 februarie.

McLaren este prezent în Marele Circ din anul 1966. În 45 de ani în această competiţie au câştigat de 8 ori titlul la constructori şi de 12 ori piloţi care au condos monoposturile McLaren au câştigat titlul mondial.

McLaren intră în luptă cu doi campioni mondiali care au câştigat 23 de Grad Prix-uri, au plecat din pole position de 25 de ori şi au urcat pe podium de 67 de ori.

Oare acest palmares va fi suficient pentru a puncta decisiv? Vom vedea ce se întâmplă într-un campionat în care sunt prezenţi 5 campioni mondiali.

Martin Whitmarsh a precizat: “Tratamentul pentru cei doi piloţi va fie egal. Fiozofia egalităţii a fost valabilă în trecut, rămâne valabilă în prezent şi în viitor.”

McLaren se aşteaptă la o performanţă în sezonul 2011 care să le permită sa-şi ia revanşa. Noul monopost îşi va face debutul în cursa de la Bahrain pe 13 februarie. Modelul va fi dezvoltat progresiv şi viguros chiar până la Grand Prix-ul brazilian din 27 noiembrie. Din cele relatate de Martin Whitmarsh modificările de design sunt importante.

Urmează un sezon greu. Este prematur să fac de acum predicţii, însă bătălia se va da nu numai între McLaren vs. Red Bull Vs. Ferrari, va mai interveni cel puţin o echipă.


Tags: , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
80 de ani de la victoria BMW 328 la Mille Miglia, 8 decenii de poveşti

BMW 328 şi victoria de la Mille Miglia - o poveste de 8 decenii care a definit marca bavareză, cu...

Închide