F1. Australia, prima reprezentaţie în Marele Circ 2011!

| 23 martie 2011 | 0 Comments

Amânat ca urmare a situaţiei politice din Bahrain, Campionatul Mondial de Formula 1 porneşte la un nou drum în acest weekend în Australia!

Componenţa echipelor, cel puţin în rândul celor de top a rămas aceeaşi, excepţia de la regulă fiind Lotus Renault, francezii fiind nevoiţi să-l înlocuiască pe „neastâmpăratul” Kubica, iar noile reguli introduse pentru sezonul 2011 par să fi echilibrat maşinile din frunte.

În testele efectuate până acum, Red Bull şi Ferrari s-au dovedit a fi cei mai rapizi, însă McLaren, Mercedes şi chiar Renault au fost de fiecare dată aproape. Sauber, Toro Rosso sau Force India aşteaptă, la rândul lor, un singur semn de slăbiciune a celor din vârf pentru a le lua locul.

Favorit la casele de pariuri este acelaşi Sebastien Vettel, cotele fiind mai mici ce-i drept, Alonso, Hamilton, Webber sau chiar „bătrânul” Schumacher având şi ei cote destul de bune. Prima etapă este aşteptată cu nerăbdare putând să aducă un strop de lumină în bezna incertitudinii Marelui Circ, însă până atunci mai avem aproape o săptămână de aşteptare.

Marele Premiu al Australiei este de mult timp unul de tradiţie în Marele Circ. Gazda este şi în acest an circuitul Albert Park din Melbourne iar fanii de la Antipozi sunt recunoscuţi drept unii extrem de călduroşi şi buni cunoscători ai fenomenului.

58 de tururi vor avea de parcurs cei 24 de piloţi care se vor alinia la start, totalizând peste 307 kilometrii. Recordul unui tur de circuit îi aparţine multiplului campion mondial Michael Schumacher – 1:24.125, în 2004.


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Prima etapa din Campionatul National de Drift și-a ales castigatorii

Prima etapă din Campionatul Național de Drift a sezonului 2020 s-a desfășurat în acest weekend pe circuitul Prejmer din Brașov.

Închide