Etapa nr 4 a Campionatului National de Karting, o cursa a emotiilor

| 8 august 2016 | 0 Comments

Caldura, asfalt incins, viteza, emotie si ambitie au fost cuvintele ce au pus in evidenta weekendul 30-31 iulie, pe Circuitul de Karting de la Prejmer, etapa la care au luat satrtul 42 de piloti impartiti in diferite clase la etapa cu numarul 4 a Campionatului National de Karting Dunlop. Pe langa diverse karturi, la start s-a asezat si monopostul creat de studentii Universitatii Transilvania din Brasov.

“Pentru noi, aparitia cu monopostul la aceasta etapa a fost o abordare originala a cursei, iar micii piloti cred ca au avut ce invata,“ a relatat Mihai Comsit, initiatorul proiectului Formula Student.

Ambitia si dorinta de a se impune au facut din clasamentul acestei etape unul extrem de strans, iar batalia s-a dat atat la juniori cat si la seniori. La clasa Pufo batalia a fost data intre Albert Soos si Darius Mirica, diferenta fiind una extrem de mica intre cei doi.  La clasa Mini podiumul a fost ocupat de Horia Roca, urmat de Razvan Onoaie si Raul Pop. Clasa KR Mini a fost ocupata de Darius Cascaval , Radu Ionescu si Imre Gabriel. Tudor Dragan, Darius Bota si George Onoaie au ocupat podiumul clasei Kid Honda.

Dupa o absenta de aproximativ un an, pilotul Mara Michelle Fota a revenit pe pista unde, la aceasta etapa a ocupat podiumul clasei KR Senior: “Pentru mine aceasta etapa a fost plina de emotie, fiind prima din acest an dupa o pauza competitionala datorata examenului national pe care l am sustinut. Aici, la Prejmer am debutat acum un an si jumatate, in sezonul trecut, terminand campionatul national ca vicecampioana nationala.”

Podiumul clasei KR Masters a fost ocupat de Hadjidai, Radulescu si Guillot.  La KR DD2, pe podium s-au impus Robert Barabas, Ruxandra Cretu si Victor Supuran.

De la juniori trecem la seniori unde, la clasa Kr DD2 Masters s-au impus Gabriel Imre senior, Istvan Soos si Rares Mirica.  “La aceste etape incercam sa punem accent pe o atmosfera cat se poate de degajata iar daca in concurs suntem rivali, in pauze atmosfera ce predomina este una de prietenie, de familie. Consider ca asta este cel mai important pana la urma iar cei ce ne urmeaza, copiii nostri trebuie sa invete ca mai presus de orice cupa si medalie este ca putem lua startul in competitii. Stim ca aceasta etapa a avut pentru toti o insemnatate speciala si, cu aceasta ocazie vreau sa dedic in memoriam cursele de astazi si podiumul castigat celei ce a fost Mihaela Urucu, arbitru in Colegiul Bucuresti,”  a marturisit Gabriel Imre, Presedintele Comisiei Nationale de Karting.

“A fost extrem de emotionant deoarece fiul meu a luat prima data startul intr o cursa iar bucuria maxima a fost la sfarsit cand am simtit si eu bucuria din sufletul lui de copil si pentru cursa si pentru podium. Am icercat sa nu ma gandesc la mine ….drept dovada nici cursa mea de duminica nu a fost extrem de stralucita,” a declarat Rares Mirica, ocupantul locului trei la clasa KR DD2 Masters.  Emotiile au pus stapanire pe aceasta etapa din toate punctele de vedere iar acestea au fost date si de prezenta perechilor de concurenti tata-fiu.

La clasa regina, KZ, podiumul a fost castigat de Andrei Tomescu urmat de Gianluigi Franceschini si Peto Levente.

“Faptul ca inca reusesc sa iau startul cu ei si sa le tin ritmul inseamna foarte mult pentru mine. Fiecare etapa este incarcata de emotii si trairi speciale iar prezenta copiilor ma bucura cu atat mai mult, cu cat imi amintesc de cursa copilariei, de inceputuri. In cei aproape 50 de ani de experienta am schimbat foarte multe generatii de tineri, iar trecerea de la o generatie la alta nu poate sa insemne decat bucurie si emotii si, cu fiecare noua generatie lupta este si mai interesanta. Consider ca atat parintii cat si copii trebuie sa invete ca, inainte de toate, la etape trebuie sa predomine sportivitatea si fairplay-ul, iar faptul ca au castigat sau pierdut un podium, o cupa sau o medalie nu inseamna ca trebuie sa strice relatia si atmosfera de prietenie ce s-a instalat intre ei”, a declarat seniorul Dan Spuderka.

Etapa cu numarul patru a Campionatului National de Karting Dunlop a fost cu atat mai speciala si mai incarcata de emotii cu cat a fost dedicata Mihaelei Urucu, arbitrul in Colegiul Bucuresti care a plecat dintre noi in urma unei lupte cu boala dar suntem siguri ca de acolo de unde este, Mihaela este fericita si mandra de tot ce se intampla.

Credit foto: Ana Maria Florea


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide