spot_img

Emil Ghinea rămâne „rege” pe Valea Domanului pentru al treilea an consecutiv

  • Emil Ghinea (Norma M20F Evo) pare să nu mai aibă adversar în Campionatul Național de Viteză în Coastă, și asta pentru că sportivul mangaliot a reușit să se impună pentru a treia ediție consecutivă a Memorialului Werner Hirschvogel, păstrându-și nu doar titlul de King of the Hill pe traseul de 4,75 km, ci depășindu-și propriul record – coborând până la un 2:07,383n

Vicecampionul sezonului anterior la viteză în coastă a rămas invincibil pe toată durata evenimentului reșițean, stabilind timpul de referință și în manșele zilei de duminică. Cel mai important însă este faptul că Emil s-a impus categoric în ambele urcări decisive de concurs, încheind a cincea etapă de viteză în coastă a sezonului cu un timp cumulat de 4:15,528.

La o diferență de 4,4 secunde și pentru prima oară la comenzile monopostului Wolf GB08, Jerome France și-a încheiat a încheiat cu succes prima sa prezență pe traseul reșițean, în vreme ce podiumul absolut a fost completat de brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8) la o diferență de doar 6 zecimi de pilotul francez.

Prin victoria în clasamentul absolut, Emil Ghinea s-a impus atât la general cât și în ierarhia categoriei II a naționalului de viteză în coastă, în timp ce aceeași categorie – dar în matematica Trofeului Național Masters – a fost adjudecată de Jerome France, care astfel și-a trecut în cont supremația absolută a etapei în clasamentul absolut al TNMVC.

Nu doar bătălia de la vârful ierarhiei absolute a fost spectaculoasă ci și cea a turismelor, acolo unde – deși a fost mai lent în ziua precedentă – Alexandru ‘Dodo’ Pițigoi (Porsche 992 GT3 Cup) s-a impus în urma celor două manșe de concurs – reușind să completeze și podiumul OPEN al Trofeului Național Masters [în urma lui Octavian Ciovică]. Bănățeanul Radu Benea (Ferrari 488 Challenge Evo) și băimăreanul Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo), l-au urmat pe Pițigoi pe podiumul categoriei I în ierarhia Trofeului Național Masters.

De cealaltă parte, în aceeași categorie a turismelor dar care punctează doar în CNVC, tânărul Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo) a obținut triumful categoric, fiind mai rapid cu numai o secundă decât Alin ‘PYP’ Oprițescu – cel ce dovedește astfel că ‘rețeta’ modelului Scirocco funcționează – respectiv decât localnicul Andrei Precup (Seat Toledo TDi).

Același Duma a încheiat și pe poziția a treia în clasamentul OPEN al CNVC, între el și învingătorul Ghinea făcându-și loc singurul model electric de la această etapă – anume Tesla Model S Plaid pilotată de Dominic Marcu.

Sportivul etapei din acest an al Memorialului Werner Hirschvogel nu este însă nici Emil Ghinea – câștigătorul absolut al etapei – și nici Alexandru ‘Dodo’ Pițigoi – cel mai rapid sportiv al categoriei turismelor – ci nimeni-altul decât localnicul Răzvan Dan Goșta, cel care după accidentul din ziua de sâmbătă a făcut noapte albă alături de prietenii săi, dar și de sportivul Alin ‘PYP’ Oprițescu, aliniindu-se la startul manșelor de duminică cu același Volkswagen Golf IV – însă complet refăcut.

Bănățeanul Radu Benea s-a impus în cadrul Grupei 1 – TNMVC, în timp ce întâietatea în ierarhia Grupei 2 – TNMVC i-a aparținut lui Alexandru ‘Dodo’ Pițigoi. Localnicul George Șchiopulescu a bifat o nouă victorie în fața publicului propriu, câștigând ierarhia Grupei 3 – TNMVC.

Prin ritmul foarte bun și calculat, Alin Oprițescu a triumfat în cadrul Grupei 2 [și a clasei 2A] – CNVC, în vreme ce adversarul său direct Cosmin Ciucur a bifat succesul clasei 2B. Întâietatea Grupei 3 [și a clasei 3B] în naționalul de viteză în coastă i-a aparținut lui Bogdan Duma, iar un alt Bogdan [Toma], a rămas singurul sportiv în cadrul clasei 3A care a terminat etapa.

Etapa reșițeană a fost – din nou – la discreția piloților locali în ceea ce privește atât Grupa 4 [și clasa 4A] – acolo unde s-a impus același Andrei Precup, cât și Grupa 5 [și clasa 5B] – unde victoria i-a revenit lui Darius ‘Crazy’ Vîlsan. Sibianul Gheorhe Badea a terminat cu bine ambele manșe de concurs în cadrul clasei 5A. Memorialul Werner Hirschvogel a fost o etapă foarte bună și pentru tinerele talente ale vitezei în coastă românești, cu brașoveanul Tudor Luca victorios în Grupa 6, clasa 6A și Juniori, respectiv cu Nicolas Benea, acesta din urmă impunându-se atât la clasa 6B cât și la Debutanți.

După ce și-a asigurat titlul de campion absolut în naționalul de raliuri pentru vehicule istorice, Andrei Agapian a revenit la viteză în coastă acolo unde s-a impus categoric în clasamentul absolut al automobilelor istorice [și al Categoriei I respectiv clasei 2] fiind urmat pe podiumul absolut de învingătorul Categoriei II [și clasei 3] – Marius Băltățeanu, respectiv de Ionel Gheorghe. Cu al doilea timp cumulat dintre toate automobilele istorice, Dacia 1410 Sport pilotată de brașoveanul Robert Adam a ieșit triumfătoare în clasamentul Dacia Revival.

Legendarul Werner Hirschvogel nu a fost omagiat doar de piloții veniți la start cu automobilele de competiție, ci și de doi tineri pasionați din Reșița: Cristian Stoica și Sebastian Uță. Aceștia au ales să parcurgă traseul de concurs în regim demonstrativ cu motocicletele lor – un BMW S1000RR pentru cel dintâi respectiv un Ducati Panigale pentru cel de-al doilea, reamintind astfel tuturor faptul că cetățeanul de onoare al municipiului Reșița dar și al județului Caraș-Severin (n.r. Werner Hirschvogel) și-a început cariera sportivă pe două roți.

Memorialul Werner Hirschvogel este o competiție automobilistică – parte a Campionatului Național de Viteză în Coastă și a Trofeului Național Masters de viteză în coastă – fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociația Clubul ACM Sport și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mobilitatea pe durata desfășurării competiției este asigurată de partenerul Porsche Timișoara – dealer autorizat al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche și Cupra.

Credit foto: Georgian Popovici

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri