Emil Ghinea debut in competitii la volanul unui Renault 5 GT Turbo

| 25 octombrie 2011 | 1 Comment

Pilotul din CNVC Dunlop vicecampionul din CRVC Metabond

Pentru Emil Ghinea anul 2011 a reprezentat debutul in competitiile din motorsport.La volanul unui Renault 5 GT Turbo Emil a trecut de la agonie la extaz. Desi unele probleme tehnice i-au creat disconfort, in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop a reusit sa lase o impresie buna si sa urce pe podium.Doua locuri doi in etapele de viteza de la Teliu si locul unu in etapa de la Sinaia au confirmat apetitul pentru victorie al acestui pilot.

Pentru a-si perfectiona stilul, pentru a-si verifica si adapta strategia de cursa Emil nu a ezitat sa ia startul si in competitiile regionale organizate de C.S. Auto Crono.

“A fost un campionat frumos. Traseele noi mi-au placut foarte mult, adica Sf. Ana, Cozmeni, dar si Sugasul este deosebit. Din pacate atat la clasa cat si la open anul acesta lupta nu a fost ce mi-as fi dorit, diferenta dintre masini fiind destul de mari.

Cea mai palpitanta cursa a fost la Cozmeni unde lupta s-a dat la zecime de secunda intre mai multe masini. Mi-ar face placere competitiile sa se desfasoare sub auspiciile unei concurente acerbe, sa simtim ca suntem la curse.Mi-ar parea bine daca pilotii ar avea masini cat de cat egale.

Poate asa am fi mai motivati sa obtinem victoria sa luptam pentru o pozitie pe podium sau in clasament. Poate asa ne-am bucura mai mult de victorie. Nu spun ca nu sunt incantat de locul secund ocupat la terminarea acestui campionat regional.

Batalia pentru locul secund a fost fantastica in ultima etapa. Am reusit sa-l devansez pe Szabo Csongor cu 8 sutimi si un punct.

Din punctul meu de vedere a fost unul dintre cele mai disputate locuri.Pe de alta parte acest cadru restrans de participanti ne face sa fim mai apropiati, sa ne simtim bine, ca intre prieteni. Sper in urmatorul sezon competitional sa ni se alature si altii,” ne-a declarat Emil.

Satisfactiile si obiectivele lui Emil Ghinea

Viata unui sportiv implica responsabilitati nu numai in competitii ci si in afara acestora.Sotia si cei doi copii ai tanarului pilot il insotesc la fiecare concurs. Familia alaturi de prieteni reprezinta cei mai infocati fani ai celui care se “dueleaza” cu timpul si advesarii sai.

“Sunt fericit. Anul acesta in familia mea si-a facut aparitia cel de al doilea copil. Familia este alaturi de mine la fiecare competitie. Nimic nu poate fi mai frumos decat zambetul celor dragi atunci cand te privesc coborand din masina.

Familia reprezinta cel mai frumos lucru ce poate exista pentru mine. Datorita lor si celor din jurul meu pot sa concurez in astfel de competitii.Pe aceasta cale doresc tuturor celor care cred in mine si ma sustin indiferent de rezultatele obtinute sa le multumesc.

O cupa ridicata deasupra capului nu ar valora nimic fara sa-i am langa mine pe cei dragi. Legat de modificarile din campionatul regional sunt foarte multumit.

Cumularea timpilor de concurs a marit spectaculozitatea, determinarea pilotilor. A fost picatura care ne-a aratat cat de vulnerabili am fost datorita faptului ca nu am facut acest lucru de la inceput.

Batalia ar fi fost mai apriga. Poate nu ar strica acest mod de punctare sa fie preluat si aplicat si in campionatul national de viteza.Pentru anul viitor sper sa revin in campionatul regional, sa ne batem pana la ultimul metru, dar sa ne si distram.

Voi reveni si in campionatul national unde ma voi lupta pentru fiecare sutime de secunda.Sper bugetul sa-mi permita o revizie completa a masinii. Nu exclud anumite imbunatatiri despre care daca voi reusi sa le fac le voi mentiona la timpul potrivit.Multumesc tuturor celor care ne incurajeaza in competitii. Va multumesc si voua celor care prezentati evolutia noastra.

Sa ne vedem sanatosi la curse!” ne-a marturisit Emil Ghinea.

Autostiri.ro: Multumim Emil Ghinea. Felicitari cu ocazia zilei de nastere! (n.r. 26 octombrie) Iti urez sa fii sanatos, plin de energie si inspiratie. Visele de azi sa devina realitate. Sperantele de maine inpliniri. Rezultate maxime in tot ceea ce faci, caldura si dragoste in suflet. Bafta si numai bine. La multi ani!!!

Credit foto: Dan Strauti


Tags: , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide