Emanuel Gyenes – Brand Ambasador al segmentului Adventure

| 9 august 2018 | 0 Comments

Odată cu extinderea importantă a gamei de motociclete din portofoliu, BMW Motorrad România continuă implicarea activă în proiecte sociale, proiecte de siguranţă rutieră sau campanii de educare atât a motocicliştilor, cât şi a celorlaţi participanţi la trafic.

Gama de motociclete BMW Motorrad este structurată în şase segmente – Adventure, Tour, Sport, Roadster, Heritage şi Mobilitate Urbană. Patru dintre acestea vor fi reprezentate începând cu 2018 de unul sau mai mulţi ambasadori dedicaţi, aceştia urmând a lua parte la evenimente de profil sau proiecte sociale.

În prim-plan este segmentul Adventure, cel mai bine reprezentat segment al mărcii, atât ca vânzări, cât şi ca imagine în rândul aventurierilor pe două roţi. Încă de la lansare, GS a fost sinonimul pentru motocicleta care îmbină calităţile necesare plimbărilor pe asfalt cu cele necesare pornirii în expediţii în jurul Lumii. Totodată, primul reprezentant al clasei Adventure, R 80 G/S, a reuşit performanţa de a se impune în două ediţii ale prestigiosului raliul Paris-Dakar. Tocmai de aceea, acest segment va fi reprezentat de doi ambasadori – Emanuel Gyenes şi Cristian Scutariu.

Emanuel Gyenes este un etalon al performanţei româneşti în offroad-ul pe două roţi, fiind pilotul român cu cele mai importante rezultate în cel mai dur eveniment de rally-raid de pe planetă, Raliul Dakar.

Ani de muncă şi perseverenţă l-au plasat pe Emanuel pe cele mai înalte trepte ale competiţiilor de profil, pilotul sătmărean fiind multiplu campion naţional la clasele Enduro şi Endurocross, precum şi dublu campion al Ungariei la clasa Enduro. Totodată, Mani Gyenes este şi singurul concurent care a participat la toate cele 15 ediţii ale extremului Red Bull Romaniacs. De departe, cele mai importante rezultate au venit pentru Emanuel Gyenes în cadrul celui mai dificil eveniment de rally-raid din lume, celebrul Raliu Dakar, acolo unde a reusit să câştige clasa Maraton în 2011 şi 2016, obţinând în acelaşi timp o clasare pe locul 14 în clasamentul general.

Emanuel Gyenes va folosi un BMW R 1200 GS în versiunea Rallye, alegerea fiind una puternic influenţată de istoria bogată a constructorului bavarez şi în special a renumelui câştigat de GS pe dunele Saharei.

Palmares Emanuel Gyenes:

– De 9 ori campion al Romaniei clasa Enduro;

– De 8 ori campion al Romaniei clasa Endurocross;

– De 2 ori campion al Ungariei clasa Enduro;

– Doua locuri 1 si patru locuri 2 la International Six Days Enduro;

– Doua locuri 1 si doua locuri 2 la Red Bull Romaniacs categoria Silver, de mentionat este ca Mani este singurul concurent care a participat la toate cele 15 editii ale acestui concurs;

– 8 participari la raliul Dakar, cel mai bun clasament fiind locul 14 in clasamentul general moto, de 2 ori fiind castigatorul clasei maraton (2011, 2016).

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide