Echipele Dunlop își adjudecă victoria în MXGP și obțin dublu podium

| 13 septembrie 2014 | 0 Comments

3_nagl_GP16 BR2014L_D7273Echipa lui Max Nagl, HRC, a obținut cea de-a doua victorie a sezonului în Campionatul Mondial de Motocross FIM, dar acesta a fost cel mai bun rezultat pentru DUNLOP cu Gautier Paulin alergând pentru Monster Energy Kawasaki Racing Team și obținând un excelent 1-2. Coechipierul lui Paulin, Steven Frossard, celălalt pilot care a alergat în această cursă cu anvelope Dunlop, a terminat pe locul 4 în Marele Premiu al Statului Goias din Brazilia.

Piloții Dunlop erau în cărți încă de la începutul evenimentului, cu Nagl luând startul din pole position în urma calificărilor de sâmbătă, urmat de Paulin și Frossard.

Prima cursă a fost dominată de Nagl, care a plecat primul și a condus întreaga cursă. Frossard a plecat și el bine, inițial fiind al treilea, dar obținând în final a doua poziție după cel de-al treilea tur de pistă, în timp ce Paulin a obținut cea de-a patra poziție la clasa moto.

Nagl s-a menținut în formă și a condus și cea de-a doua cursă moto încă de la început și până la steagul de final. Paulin a rămas al doilea, în timp ce Frossard și-a revenit după accidentul din primul tur și a terminat al șaptelea. În plus față de câștigarea ambeler curse moto ce i-au adus urcarea în clasamentul genera al Grand Prix-ului și victoria la general, Nagl a stabilit cel mai rapid tur de pistă în ambele curse cu a sa Honda CRF450RW.

Toți acești piloți au ales să alerge cu anvelopele Dunlop Geomax MX32.

Ultima etapă a sezonului 2014 va avea loc în acest weekend, în perioada 13-14 septembrie, în Mexic. Circuitul Leon are o suprafață intermediară, iar piloții Dunlop vor folosi anvelopele Geomax MX32 ca primă opțiune.

Eddy Seel, coordonator Dunlop MX Race:
“Sunt foarte fericit că avem doi piloți pe podium. Am fost în cărți tot anul – a trebuit doar ca piloții noștri să facă ambele curse moto foarte bine, iar la această cursă atât Max xât și Gautier au făcut-o. Steven ar fi putut fi al treilea din trei, dacă nu s-ar fi accidentat în primul tur al celei de-a doua curse. Mai avem doar o cursă de disputat și sper să obținem încă o victorie și un mare rezultat până la sfârșitul sezonului.”

Clasamentul etapei State of GoiásMXGP Grand Prix

 1. Max Nagl, Honda Racing
 2. Gautier Paulin, Monster Kawasaki Racing Team
 3. Antonio Cairoli, KTM
 4. Steven Frossard, Monster Kawasaki Racing Team
 5. Tommy Searle, Kawasaki
 6. Kevin Strijbos, Suzuki
 7. Davide Guarneri, TM
 8. Miko Potisek, Yamaha
 9. David Philippaerts, Yamaha
 10. Matiss Karro, KTM

Clasamentele Campionatului MXGP:

 1. Antonio Cairoli, KTM705
 2. Jeremy Van Horebeek, Yamaha        596
 3. Kevin Strijbos, Suzuki530
 4. Clement Desalle, Suzuki        484
 5. Steven Frossard, Monster Kawasaki Racing Team   392
 6. Shaun Simpson, KTM382
 7. Max Nagl, Honda Racing       357
 8. Gautier Paulin, Monster Kawasaki Racing Team     315
 9. Davide Guarneri, TM270
 10. David Philippaerts, Yamaha              258
 11. Evgeny Bobryshev, Honda Racing     184

Rezultatele complete pot fi consultate pe www.mxgp.com

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Goodyear confirmat drept furnizorul oficial de anvelope pentru Pure ETCR

Goodyear urmează să dezvolte pentru Pure ETCR o anvelopă care va încorpora o combinație de tehnologii inspirate de cele mai...

Închide