Duster 4×4 Everyone pe podium la Kamikaze Adventure Trophy 2012

| 31 iulie 2012 | 0 Comments

Duster 4×4 Everyone in Campionatul Naţional de Off-Road 2012

Intre 26 şi 29 iulie 2012, Curtea de Arges a găzduit cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Off-Road 2012 – Kamikaze Adventure Trophy 2012 (KAT) – la care au participat şi două echipaje Duster 4×4 Everyone.

Echipa care a concurat pe Dacia Duster brun caju a fost formată din Mihai Adrian Petcu (pilot) şi Lucian Nistor (copilot), iar pe Dacia Duster bleu mineral au concurat Stelian Gănţoi (pilot) şi Maria Dumitrache (copilot). Ambele echipaje au fost înscrise la Clasa Standard, competiţia având trei secţiuni distincte: a. Clasa STANDARD, b. Clasa OPEN, c. Clasa EXTREM. Asistenţa tehnică a fost asigurată de Cătălin Petrescu şi Ionuţ Hăbuc.

Atât piloţii, cât şi copiloţii şi asistenţii tehnici sunt angajaţi ai Grupului Renault în România, pasionaţi de inginerie şi offroad, care s-au reunit oficial în 2011 într-un club de profil (parte a Asociaţiei Dacia Renault Sport), în urma participării la competiţia Transilvania Adventure Trophy. Provocarea de anul acesta este încheierea tuturor etapelor din Campionat şi obţinerea unui loc pe podium.

Cele două vehicule Dacia Duster care participă în Campionat sunt modele de serie cu tracţiune integrală, uşor modificate pentru siguranţa echipajului şi pentru a putea înfrunta trasee offroad cu un nivel de dificultate peste medie. Deşi echipajele Duster 4×4 Everyone participa la fiecare etapă a Campionatului de anul acesta, ele nu punctează în clasamentul general, deoarece perechile pilot-copilot nu sunt aceleaşi pe parcursul tuturor competiţiilor.Obiectivele lor sunt finalizarea curselor în condiţii de siguranţă, situându-se pe poziţii onorabile în clasamentele locale, ţinând cont de condiţiile de vreme foarte schimbătoare şi adesea nefavorabile. La primele două etape ale campionatului, organizate la Iaşi şi la Târgu Mureş, echipajele s-au clasat pe locurile 7 şi 8 (din 13 echipaje), respectiv pe locul al 8-lea (din 21 de echipaje).

Stelian Gănţoi (pilot) şi Maria Dumitrache (copilot) au adus primul loc pe podium pentru echipa Duster 4 x 4 Everyone

Stelian Gănţoi (pilot) şi Maria Dumitrache (copilot) au adus primul loc pe podium pentru echipa Duster 4 x 4 Everyone, prezentă în etapa de la Curtea de Argeş a Campionatului Naţional de Offroad (26-29 iulie). Ei s-au clasat pe locul al treilea, iar al doilea echipaj Duster 4×4 Everyone format din Mihai Adrian Petcu (pilot) şi Lucian Nistor (copilot), s-a clasat pe locul al cincilea, la diferenţă foarte mică de punctaj faţă de ocupanţii podiumului.

La clasa STANDARD au concurat în total 14 echipaje pe trasee de 79 km în prima zi şi 75 km în cea de a doua. Din relatările celor de la Duster 4×4 am aflat că prima zi a fost “de încălzire”, cu un traseu care nu a solicitat prea mult maşina şi cu un roadbook ce nu le-a dat prea multe emoţii. Lucrurile nu au stat la fel a doua zi, când organizatorii le-au pregătit un traseu înnămolit şi un roadbook care a condus chiar la o rătăcire în grup. Cel mai solicitant a fost trialul, când echipajul Stelian Gănţoi – Maria Dumitrache a făcut tot posibilul pentru a-şi păstra poziţia în cursă.

Echipele beneficiază de susţinerea Grupului Renault în România, dar au alături şi câţiva parteneri, printre care Bosch, WARN şi Pick-up.ro (furnizori de accesorii off-road). Asistenţa tehnică a fost asigurată de Cătălin Petrescu şi Ionuţ Hăbuc. Membrii Clubului Duster i-au încurajat pe concurenţii Duster 4×4 Everyone.

Podiumul etapei de la Curtea de Argeş:

1. Caloianu Valentin (pilot) / Furtuna Costin (copilot) – Mitsubishi Pajero
2. Radu Serbanescu (pilot) / Vrabie Stefan (copilot) – Mitsubishi Pajero
3. Stelian Gantoi (pilot) / Maria Dumitrache (copilot) – Dacia Duster

Sursa: Dacia Romania Imagini: Dacia Rpmania

Un material publicat pe www.autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide