spot_img

Dunlop si-a extins conducerea in WEC dupa cursa de 6 ore din Brazilia

Dunlop în top în WEC după ce câștigă cursele 1 și 2 din etapa braziliană și își extinde conducerea în campionat

Dunlop a părăsit America de Sud după ce a câștigat cursa de șase ore de la Sao Paulo care marchează jumătatea sezonului în Campionatul Mondial de Anduranță FIA. Mașina cu numărul 26, un Nissan al echipei G-Drive Racing Oreca 03, a condus cursa de la start până la finish. Pilotul Mike Conway a stabilit la clasa LMP2 cel mai rapid tur al cursei cu 1:27.502, dar toți timpii pe tur au fost la fel de rapizi cu mașina echipată cu anvelope Dunlop cu componenta medium.

S-au întâmplat multe în spatele mașinii G-Drive, deși, pe la jumătatea cursei de șase ore care a avut loc în acest weekend în Brazilia, diferența pe un tur a fost prea mare pentru rivalii ei, pentru a mai putea recupera. Lupta pentru locul secund a fost până la urmă câștigată de bolidul Morgan-Nissan, purtând numărul 35, al echipei Oak Racing care a câștigat în clasa LMP2 la Le Mans. Punctele obținute aici sunt îndeajuns pentru a extinde conducerea echipei în campionat.

Greaves Motorsport n-a putut înfrunta Pecom Racing, dar după abandonul din cursa de la Spa, echipa va putea să se consoleze cu punctele prețioase obținute pentru locul patru de Zytek-Nissan. Mașina #45 a echipei Oak Racing a trecut linia de sosire a cincea în fața surorii sale Morgan cu numărul 24, care a alergat la fel de bine ca secunda dar în cele din urmă a suferit o problemă la suspensie și a fost nevoită să se oprească la boxe pentru reparații.

În cursa de anul acesta, au fost parcurse mai puține tururi de pistă, din cauza unei ore întregi în care cursa s-a desfășurat în spatele mașinii de securitate, dar ritmul impus în cursă a fost mai rapid. Cel mai bun tur al cursei în sezonul 2013, obținut de câștigătorii cursei, a fost cu trei-zecimi de secundă mai rapid decât cel marcat în 2012.

Paul Bryant, Key Account Manager pentru curse de anduranță:

„Dunlop a avut un weekend bun. Componenta medium a fost de un mare succes pe un circuit agresiv în condiții de temperaturi înalte, iar ritmul a fost foarte bun. Sunt mulțumit că după o performanță atât de mare în calificări, echipa G-Drive a putut să se comporte atât de bine în cursă, pe drumul ei spre victorie și bineînțeles este extraordinar că cei de la Oak Racing și-au extins conducerea în lupta pentru titlu. Mai avem încă patru etape rămase, dar suntem foarte mulțumiți de performanța anvelopelor din 2013, care s-au comportat foarte bine în toate condițiile pe care le-am întâlnit de la startul sezonului, de la umed și temperaturi scăzute la Silverstone până la arșița din Brazilia.” cita de Autostiri.ro

Rezultatele complete sunt disponibile pe  www.fiawec.com

Imagini remise publicatiei Autostiri.ro prin comunicatul de presa

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri