Dunlop încheie sezonul de MXGP 2016 cu a treia victorie consecutivă de GP

| 14 septembrie 2016 | 0 Comments

Eli Tomac a obținut victoria în Campionatul Mondial de Motocross FIM  la ultima etapă a sezonului 2016 ce a avut loc pe circuitul Glen Helen din California, USA. Americanul a câștigat patru curse în acest an, pilotând o motocicletă Kawasaki.

Acest rezultat vine după victoria pe care Tomac a obținut-o week-end-ul trecut la Charlotte, precum și după victoria de la Desalle din Olanda.

Cursele de duminică nu au fost câștigate într-o manieră ușoară, cu Tomac deschizând cursele de pe locul 10 și lucrând din greu să câștige teren. El l-a depășit pe Cairoli și a preluat comanda în ambele curse, trecând de două ori linia de sosire cu 15 secunde înaintea urmăritorilor săi.

La MX2, piloții Dunlop și-au adjudecat două locuri pe podium, cu Jeremy Martin terminând al doilea pe Honda sa, urmat de Mitchell Harrison (Yamaha) care a terminat pe trei.

Pentru clasamentul final, locul 6 obținut de Benoit Paturel a fost suficient pentru pilotul Yamaha pentru a-și consolida poziția a treia. La MXGP, Evgeny Bobryshev a încheiat sezonul pe 5 în timp ce coechipierul său Gautier Paulin a ocupat locul 13, punctele obținute de ei au ajutat Honda să obțină titlul la producători. Clement Desalle (Kawasaki) a terminat sezonul pe 8, cu Valentin Guillod (Yamaha) ajuns pe 9 și Jordi Tixier pe 14.

Deși sezonul MXGP este încheiat, piloții au mai puțin de două săptămâni la dispoziție înainte de ‘Olimpiada’ de motocros, când va avea loc competiția Motocross of Nations în Italia, pe 24-25 septembrie a.c.

Alegerea anvelopelor

Piloții Dunlop au folosit anvelopele Dunlop Geomax MX3S față și spate.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator:

“Obținerea celei de-a treia victorii consecutive este un rezultat bun și cea mai bună cale de a încheia acest sezon. Am avut un an dificil, cu accidentări, dar ultima etapă a arătat care sunt rezultatele de care noi suntem capabili. Trebuie să mulțumim echipelor noastre și piloților noștri pentru munca grea pe care au depus-o și abia așteptăm să obținem cât mai multe victorii în Motocross of Nations.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide