spot_img

Dublă victorie pentru Sebastian Scîrlet la Raliul Harghitei

La prima participare oficială cu noul Renault Clio Rally5, moineșteanul Sebastian Scîrlet a obținut victoria primei etape din Clio Rally5 Challenge România, desfășurată în cadrul Raliului Harghitei

După recunoașterile de miercuri și joi, Sebastian și Andrei au urcat pe rampa Startului Festiv din Piața Márton Áron, în timp ce dimineața zilei de vineri i-a găsit la Shakedown-ul de la Forțeni unde au parcurs primii kilometri în regim de concurs cu noua mașină dar și ca echipaj.

În urma celor 3 probe speciale de vineri după-amiază – Bucin (28.7 km), Liban (11.83 km) și Super Speciala „Árpád Dietrich” (1.50 km), echipajul Delta Racing Team România ocupa poziția secundă atât în cadrul clasei RC5 cât și în clasamentul modelelor Clio Rally5, la 37.1s în spatele liderilor provizorii.

„Cele câteva treceri pe Shakedown n-au fost suficiente pentru a mă obișnui cu ritmul de concurs al micuțului Clio, fapt pentru care, pe prima probă a raliului am ‚încasat’ mai mult de o secundă per fiecare kilometru. M-am bucurat însă că am avut prilejul – pentru prima oară – să parcurg Super Speciala din centrul municipiului Odorheiu Secuiesc, la capacitate maximă,” – declara Sebastian la finalul zilei de vineri, citat de autostiri.ro.

Cea de-a doua zi i-a găsit mai determinați pe Sebastian și Andrei, dovada fiind și prima victorie de specială câștigată de cei doi, aceștia fiind cei mai rapizi ai clasei RC5 pe cei puțin peste 6 km ai probei „Sânpaul 1”. Reveniți în prima regrupare, echipierii DRT își mențineau poziția secundă – însă la o diferență de 47.9s. Ecartul s-a redus inițial după a doua trecere pe „Merești”, anulându-se odată cu speciala imediat următoare – „Sânpaul 2”, după ce liderii Suliman și Badea au avut parte de o ieșire în decor. Nimeni n-a mai putut să-i surclaseze pe Sebastian și Andrei, cei doi fiind de neînvins pe toate celelalte speciale rămase, adjudecându-și prima victorie de etapă din acest sezon.

„Lupta din ziua secundă, disputată la câteva secunde sau chiar zecimi cu Reis și Rareș, ne-a dat de înțeles că vom avea nevoie de pregătire intensă – atât dpdv al corelării dintre pilotajul meu și dictările lui Andrei, dar și cu randamentul pe care îl pot exemplifica. Mă bucur însă că plecăm de la Raliul Harghitei cu o dublă victorie la prima participare oficială cu Andrei precum și cu Renault-ul Clio Rally5.” – a completat pilotul moineștean.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri va avea loc în perioada 26-27 mai pe probele speciale din județul Argeș. Pentru etapa de la Pitești, Sebastian va fi secondat de un nou copilot, dar fiind faptul că – după cum am menționat în comunicatele anterioare – programul lui Andrei este ocupat pentru raliurile din Argeș și Maramureș.

Credit foto: Mihnea Tatu – Flavius Croitoriu

Sursa: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri