spot_img

DTM Safety Car

Condiţiile pe care reglementările Deutsche Tourswagen Masters (DTM) le impun sunt foarte stricte: ,,Un safety car DTM este proiectat şi adaptat pentru un condus performant pe circuite şi trebuie să fie suficient de puternic pentru a menţine viteze similare cu cele ale celorlalte maşini care participă la eveniment, fără ca acest lucru să aibă un efect negativ asupra calităţilor lor competiţionale”.

2014: BMW M4 Coupé (F32) DTM Safety Car

BMW M4 Coupé şi-a pus genele sportive în slujba siguranţei piloţilor DTM în sezonul 2014. Bazându-se pe deja puternicul BMW M4, inginerii centrului BMW M din Garching au asamblat şi au implementat manual modificările pentru a realiza cerinţele exigente ale reglementărilor din această competiţie. Acestea au inclus instalarea unui roll bar şi înlocuirea scaunelor standard cu unele tip scoică de la Recaro, cu centuri Schroth. S-au adăugat şi lumini LED intermitente, care au fost montate pe bara faţă, dar şi un sistem de comunicaţie radio, faruri LED şi autocolante specifice.

Timp de două luni s-au montat Accesorii Originale BMW M Performance, de la amortizorul exclusiv al sistemului de evacuare, la grila radiatorului specifică. Spoilerul şi difuzorul spate sunt reglate în funcţie de cerinţele unei maşini de circuit. Sub capota sa se află motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă o putere maximă de 431 CP şi generează un cuplu maxim de 550 Nm.

2016-2019: BMW M4 GTS (F32) DTM Safety Car

O maşină precum BMW M4 GTS, creată încă de la început pentru performanţe pe circuit, este modelul perfect pentru a asigura siguranţa piloţilor DTM. De fapt, pentru adaptarea maşinii  a fost instalat doar sistemul de lumini de siguranţă, cu o bară de lumini LED pe acoperiş, lumini LED intermitente pe bara faţă, precum şi funcţia flash pentru farurile LED. De asemenea, au fost adăugate autocolantele ,,DTM Safety Car” vizibile în mod clar şi o instalaţie radio pentru comunicaţii perfecte între echipa de siguranţă şi controlul cursei.

Cu o masă la gol de 1.585 kg, modelul asigură un raport masă/putere excepţional, de numai 3,0 kg/CP. Folosind proppulsorul cu tehnologia unică de injecţie cu apă, modelul de serie accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde şi atinge o viteză maximă (limitată) de 305 km/h.

În plus, elementele de siguranţă obligatorii pentru orice Safety Car DTM au fost incluse sub forma pachetului opţional Clubsport, disponibil ca echipare standard pentru BMW M4 GTS, care include roll barul Acid Orange dispus în spatele scaunelor faţă, centurile de siguranţă cu şase puncte de prindere adaptate pentru curse şi un stingător de incendiu.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri