DriveNow vine în Copenhaga cu o flotă de 400 BMW i3

| 16 august 2015 | 1 Comment

P90194072-the-all-electric-bmw-i3-now-also-available-at-drivenow-car-sharing-in-copenhagen-and-interconnected--600pxDupă introducerea cu succes a modelului BMW i3 în flota DriveNow din Germania, Marea Britanie şi SUA, următorul pas major este făcut printr-o flotă de 400 de automobile BMW i3 pentru Copenhaga. Acestea vor intra în funcţiune la 3 septembrie 2015. Noutatea în acest caz o reprezintă faptul că flota de automobile cu propulsie pur electrică este interconectată şi cu transportul public.

Pentru BMW i, serviciul car sharing cu automobile electrice reprezintă un pas important prin care publicul larg să aibă un acces convenabil la mobilitatea electrică, obiectivul fiind reducerea traficului şi a emisiilor în oraşe şi o calitate mai bună a vieţii.

Proiectul este realizat în cooperare cu filiala daneză a companiei britanice Arriva PLC, cu o cotă de piaţă de 50%, cel mai mare operator de autobuze din Copenhaga.

BMW i3 se deovedeşte alegrea ideală pentru acest proiect major: pe lângă faptul că a fost conceput ca un automobil electric fără emisii, modelul este primul automobil din lume care oferă navigaţie intermodală, adică încorporează serviciile de transport public în sistemul de navigaţie al automobilului.

Dr. Bernhard Blättel, director BMW Group pentru servicii de mobilitate, a declarat: „Aici, în Copenhaga, asistăm deja la mobilitatea viitorului. Este tehnologie on-demand, interconectată, silenţioasă şi electrică. Suntem încântaţi că putem să aducem calităţile BMW i3 şi experienţa noastră în concepte de mobilitate orientate spre viitor pe străzile capitalei daneze”.

Referitor la colaborarea cu Arriva, el a spus: „Nu suntem adversari, ci cooperăm cu furnizorii de transport public din dorinţa de a dezvolta suplimentar mobilitatea urbană într-o manieră orientată spre client şi sustenabilă”.

„Suntem mândri şi fericiţi să lansăm această soluţie inovatoare în Copenhaga împreună cu partenerii noştri puternici. În plus, sunt încrezător că DriveNow se va dovedi ca fiind o oportunitate unică pentru oameni de a încerca şi de a se bucura de modalităţi ecologice de transport. Aceasta va contribui la progresul automobilelor electrice”, a comentat Nikolaj Wendelboe, CEO al Arriva Denmark.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Sinaia, din nou in carti

Dupa ce in sezonul competitional 2020, din cauza pandemiei generata de noul coronavirus, cocheta statiune de la poalele Bucegilor a...

Închide