Doi campioni au schimbat cockpitul: Martin Tomczyk si Nasser Al-Attiyah

| 4 mai 2015 | 0 Comments

De pe asfalt pe nisip şi înapoi: pilotul BMW în DTM, Martin Tomczyk (Germania), şi asul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah (Qatar), au pătruns pe teritorii nefamiliare şi fiecare a testat maşina de concurs a celuilalt.

În cadrul unui clip realizat la Dubai (Emiratele Arabe Unite) pentru partenerul premium al BMW Motorsport, Red Bull, Tomczyk, un maestru dovedit pe asfalt unde a devenit campion DTM în 2011, a urcat la volanul MINI ALL4 Racing, cu care X-raid a câştigat faimosul Raliu Dakar la ultimele patru ediţii. În timpul testelor DTM de la Oschersleben (Germania), Al-Attiyah a avut ocazia de a testa modelul BMW M Performance Parts M4 DTM pilotat de Tomczyk. Cele două victorii în Raliul Dakar sunt doar câteva din succesele reuşite până acum de pilotul din Qatar. După primul succes reuşit în 2011, el a reuşit o a doua victorie, cu MINI ALL4 Racing, în ianuarie 2015.

„Să pilotez MINI ALL4 Racing pe nisip şi printre dunele de lângă Dubai a fost o experienţă fascinantă şi distractivă”, a declarat Tomczyk, citat de Autostiri.ro. „Maşina are un cuplu incredibil – iar testul printre dune a reprezentat o doză teribilă de adrenalină, chiar şi pentru un pilot experimentat ca mine. Este ceva complet diferit faţă de pilotajul pe circuit. Reuşitele lui Nasser şi ale celorlalţi piloţi MINI în Raliul Dakar le poţi aprecia cu adevărat doar atunci când încerci şi tu aşa ceva.”

 

La prima sa întâlnire cu BMW M4 DTM, Al-Attiyah a comentat: „De-a lungul carierei mele, am participat la câteva curse pe asfalt, dar mereu am visat să pilotez o maşină pentru DTM. BMW M4 DTM este un model fantastic. În special în viraje, aerodinamica este mai mult decât evidentă. Acolo există un nivel incredibil de aderenţă. De asemenea, m-au impresionat frânele modelului DTM.”

Tomczyk şi Al-Attiyah au schimbat maşinile pentru a doua oară cu ocazia etapei de deschidere a sezonului DTM, care a avut loc la Hockenheim (Germania). Pilotul de raliuri a efectuat mai multe tururi pe Hockenheimring, cu BMW M Performance Parts M4 DTM, în timp ce Tomczyk, cu MINI ALL4 Racing, a rulat pe pista de off-road pe care s-a desfăşurat etapa din Campionatului Mondial FIA de Rallycross – una din întrecerile de susţinere din programului week-endului DTM.

Videoclipul cu acţiunea spectaculoasă când cei doi piloţi au făcut schimb de maşini poate fi văzut aici:


Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro
Video: redbull.com


Tags: , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide