Declaraţii ale piloţilor BMW după testul de la Portimão

| 5 martie 2015 | 0 Comments

BMW M4 DTM a încheiat primul test al anului – Prima întâlnire cu concurenţa la Portimão

A început etapa importantă de pregătire a sezonului DTM 2015. Două BMW M4 DTM au parcurs primii kilometri din acest an, în condiţii ideale şi pe o vreme de primăvară. la Portimão (Portugalia). Cele două maşini în acţiune au parcurs peste 3.000 de kilometri de-a lungul celor trei zile de teste.

Şase dintre cei opt piloţi care vor concura pentru BMW Motorsport în DTM de-a lungul sezonului 2015 s-au aflat la volan pe parcursul testelor de la Portimão. De-a lungul celor trei zile, Bruno Spengler (Canada), António Félix da Costa (Portugalia), Timo Glock (Germania), Tom Blomqvist (Marea Britanie), Maxime Martin (Belgia) şi Martin Tomczyk (Germania) au fost în mijlocul acţiunii pe „Autódromo Internacional do Algarve”. Aceasta a fost prima apariţie a lui Blomqvist ca pilot oficial BMW, după ce, în februarie, şi-a asigurat cel de-al optulea cockpit BMW Motorsport pentru DTM.

În Portugalia, inginerii s-au concentrat în special pe setările modelului BMW M4 DTM. De asemenea, testul a oferit ocazia importantă de a fi încercate acele zone ale maşinii care nu fac subiectul omologării. Obiectivul piloţilor a fost să se afle cât mai mult timp pe circuit, din dorinţa de a se readapta cu maşina pe pistă după vacanţa lungă de iarnă.

Tot la Portimão a avut loc şi prima confruntare din acest an între cei trei constructori implicaţi în DTM. Testul oficial ITR este programat în perioada 25-27 martie, la Estoril (Portugalia). Acesta va fi urmat de ultima sesiune de teste, care va avea loc la Oschersleben (Germania), între 14 şi 16 aprilie. Sezonul 2015 din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) va începe cu prima etapă care va avea loc la Hockenheim (Germania), la 2 mai.

Declaraţii ale piloţilor BMW după testul de la Portimão:

Bruno Spengler: A fost un test foarte productiv pentru noi. Am putut să ne respectăm programul fără nici un fel de probleme. Categoric, mai sunt multe de făcut în următoarele teste, dar ne aflăm pe drumul cel bun. Avantajul nostru faţă de sezonul trecut este că acum ştim mai bine ce înseamnă BMW M4 DTM, ceea ce face să avem mai multă experienţă atunci când este vorba să găsim setarea corectă. Totuşi, am văzut că adversarii nu au stat degeaba în vacanţa de iarnă şi sunt în formă bună.

António Félix da Costa: A fost prima mea zi de lucru la circuit cu noua echipă. Băieţii de la BMW Team Schnitzer sunt foarte profesionişti şi m-am simţit binevenit încă din primul moment. Ziua mea de teste a decurs foarte bine. Am început cu setarea pe care o folosise Martin Tomczyk cu o zi înainte şi a funcţionat foarte bine şi pentru mine. Este un semn îmbucurător că doi piloţi diferiţi sunt mulţumiţi de aceeaşi setare la BMW M4 DTM. Datorită acestui aspect, sunt încrezător înaintea următoarelor etape de pregătire din presezon.

Timo Glock: Mă bucur că am reveni în cockpit şi că mi-am regăsit ritmul după o vacanţă lungă de iarnă. Am avut câteva probleme tehnice dimineaţă, dar am putut lucra după un program de teste foarte bun în cursul după-amiezei. Am descoperit câteva lucruri care ne-ar putea fi de folos în perspectiva sezonului care urmează. Obiectivul nostru este să revenim în plutonul fruntaş în 2015. Deocamdată, startul este bun.

Tom Blomqvist: A fost pentru prima dată în cariera mea când am pilotat aici, la Portimão. Circuitul este foarte interesant şi provocator – asemenea unui carusel. În primele tururi, m-am simţit un pic pierdut, dar, după ce m-am obişnuit, am putut să parcurg programul normal fără nici o problemă. Preţ de câteva tururi a fost şi o readaptare cu BMW M4 DTM. Apoi totul a fost în regulă. Acest circuit a fost un test excelent pentru condiţia mea fizică.

Maxime Martin: A fost minunat să revin în maşină după o pauză atât de lungă. M-am bucurat să lucrez din nou cu echipa de la BMW şi să mă aflu iarăşi la comenzile BMW M4 DTM. A fost o zi bună şi sunt nerăbdător să continuăm pregătirile pentru sezonul 2015.

Martin Tomczyk: După această vacanţă foarte lungă, a fost un test bun pentru a-mi verifica întreaga capacitate. Portimão este un circuit plictisitor, cu numeroase urcări şi denivelări. Aici, imediat îţi dai seama de pregătirea ta fizică. M-am simţit bine, mai ales că ziua de teste a decurs foarte bine. Am reuşit să verificăm numeroase variante. Pe parcursul iernii am încercat să schimbăm câte ceva la maşină, în limita regulamentului. Prima impresie este că aceste modificări dau rezultate. Cu toate acestea, a fost doar primul test. Abia în săptămânile ce vor urma ne vom da seama cu certitudine dacă este totul în regulă.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide