Dan Gîrtofan – Winter Rally Covasna 2012

| 5 februarie 2012 | 1 Comment

Prezent la a VI-a ediţie a Winter Rally, Dan Gîrtofan şi-a făcut încălzirea pentru noul sezon competiţional.

Pilotul braşovean nu a avut o zi fastă. Acest lucru nu l-a împiedicat să-şi păstreze simţul umorului şi să ne facă o radiografie scurtă:

Autostiri.ro: Cum te-ai simţit azi?
Dan Gîrtofan: A fost o joacă frumoasă. Fără performanţe. La acest capitol un minus zece. Nu am avut o opţiune foarte bună la cauciucurile de zăpadă. Am avut un profil de cuie mici, cele mai mici. Nu am avut nicio şansă cu aceste gume. Poate am mers ceva mai bine decât cele de stradă. În aceste condiţii am exclus performanţa.

Autostiri.ro: Este pregătit Giri pentru un nou sezon?
Dan Gîrtofan: Maşina încă nu am desfăcut-o de anul trecut. Acum mă pregătesc să-i fac revizia. Aşteptăm deocamdată variante de buget. După aceea vom vedea în ce configuraţie vom pregăti maşina pentru startul sezonului 2012.

Autostiri.ro: Echipajul Dan Gîrtofan/ Miţă Lăzărescu este respectat şi iubit de braşoveni şi nu numai. Tot mai des se aud voci care îşi doresc o echipă de competiţie şi la Braşov. Ce trebuie să facem pentru a se împlini acest deziderat?
Dan Gîrtofan: Primăria oraşului, autorităţile locale, oamenii de afaceri, firmele mai prospere trebuie să se implice în acest domeniu.

Este un sport frumos, pe cale de dezvoltare. Din câte văd şi azi (n.r. 28 ianuarie – data de desfăşurare a competiţiei) am avut parte de public numeros pe probe. Deşi condiţiile meteo au fost destul de vitrege, oamenii nu au ezitat să vină să urmărească evoluţia competitorilor.

O echipă la Braşov ar reprezenta o cale excelentă pentru promovarea şi dezvoltarea acestei ramuri sportive. Generaţia tânără are nevoie de susţinere, de condiţii pentru a participa în competiţiile interne dar şi internaţionale.

Comunitatea poate găsi resurse, chiar şi în condiţiile actuale, pentru a pune bazele unei echipe şi la Braşov. Merită orice efort pentru formarea unei echipe.

Autostiri.ro: Mulţumim Giri şi multă baftă. Noi sperăm să schimbi acest număr (n.r. numărul 3) cu unul mai bun. Îţi ţinem pumnii.
Dan Gîrtofan: Sper să fie aşa. În încheiere îmi face plăcere să le mulţumesc tuturor celor care ne încurajează, care cred în acest sport. Mulţumesc celor care vin pe probe şi sunt alături de noi indiferent de rezultatele obţinute. Mulţumesc mult.

Credit foto: Dan Strauti / Bogdan


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, transmisă în premieră în România

Închide