spot_img

Dan Gîrtofan, locul 2 la Tess Rally 45 Pro-X 2016

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) au fost la doar un pas de a începe noul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop cu o victorie. Giri și Tudor au încheiat pe locul 2 Tess Rally 45 Pro-X 2016, la capătul unei lupte electrizante contra campionului în exercițiu, Simone Tempestini. Aflați la primul contact cu Fabia R5 pe asfalt, cei doi echipieri Škoda Romania Motorsport au avut o evoluție foarte bună în prima zi a raliului, câștigând trei din cele șase probe speciale și aflându-se la doar o secundă și un pic de Simone. Din păcate, în ziua a doua, un mers mai prudent pe Pârâul Rece și o răsucire pe startul Poienii la vale, au făcut ca Giri și Tudor să se mulțumească doar cu locul al doilea.

„Ne-am fi dorit să-i fi pus probleme și mai mari lui Simone, mai ales în ultima parte a raliului. Ziua de sâmbătă a fost una în care am avut un ritm progresiv, am câștigat și câteva speciale, astfel că la final diferența dintre noi și Simone era una foarte mică. În a doua zi, din păcate, am fost un pic precauți pe prima probă, n-am vrut să ne asumăm riscuri mari, astfel că am pierdut ceva timp. Am avut și două momente mai «fierbinți», iar totul a culminat cu Power Stage, Poiana la vale, unde, după câteva viraje de la start, am avut o răsucire, care ne-a costat secunde prețioase, dar și locul 1”, a povestit Dan Gîrtofan, citat de autostiri.ro.

Brașoveanul își dorea foarte mult victoria în fața propriilor suporteri, dar este mulțumit și cu locul 2, după lupta foarte frumoasă împotriva campionului de anul trecut: „Așa cum am afirmat înainte de start, am dat totul pentru a câștiga acest raliu. Am demonstrat prin evoluția noastră că am țintit primul loc, dar, din păcate, nu ne-a ieșit. Este însă un rezultat bun, care, cumulat și cu punctul bonus de pe Power Stage, ne dă speranțe frumoase pentru următoarele etape”.

Giri a avut parte de emoții duble la Tess Rally 45 Pro-X, fiul său Andrei, făcându-și debutul în CNRD. „Sunt fericit și bucuros pentru fiul meu, care a terminat pe primul loc la debutanți și pe locul trei la Cupa Dacia. Pentru primul lui raliu, unul deosebit de dificil, chiar și pentru noi, cei veterani, a obținut un rezultat extraordinar. Eu sunt foarte foarte mândru de el și poate că amărăciunea pierderii locului 1 la mine se compensează cu bucuria rezultatelor lui Andrei”, a conchis dublul campion național.

Partenerii lui Dan Gîrtofan și Tudor Mârza în sezonul 2016 al CNRD sunt următorii: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar – dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri