Dakar 2015: Peugeot revine in extraordinara aventura

| 27 martie 2014 | 0 Comments

Extraordinara aventură din 2013, încununată de recordul la cursa de urcare de la Pikes Peak Hill Climb, a determinat Peugeot Sport, Red Bull și Total să-și reunească din nou   forțele pentru încă o provocare la fel de palpitantă: Dakar. Pentru a parcurge cei 10.000 km din cea mai lungă și dificilă cursă la care constructorul francez a participat  pentru      ultima dată acum 25 de ani, echipa i-a selectat pe Carlos Sainz și Cyril Despres.

 Carlos Sainz - Cyril  Despres

Carlos Sainz – Cyril Despres

Peugeot Sport și-a  păstrat intact interesul pentru competițiile  motorsport, drept dovadă recordul memorabil  de 8m 13.878s, din iunie, anul trecut, la cursa de urcare de  la Pikes Peak. După ce și-a afirmat întreaga expertiză în cadrul celei mai solicitante curse de urcare, echipa s-ar fi putut mulțumi cu incursiunea de anul trecut, însă pasiunea pentru curse   nu poate fi  înfrânată de  următoarea provocare: Dakar.

Continuând aventura intensă  de  anul trecut din munții Colorado – USA, Peugeot Sport, Red Bull și Total au decis să-și concentreze atenția pe traseele lungi din America de Sud, background-ul celei mai dificile curse din motorsport. Inevitabil,  decizia amintește de o perioadă cu adevărat memorabilă din istoria echipei franceze, care a marcat legendara competiție Dakar prin victoria repurtată patru ani la rând, din 1987 până  în 1990, prima dată cu 205 T16 Grand  Raid, apoi cu emblematicul 405 T16 Grand Raid.

Între  timp, Dakar a renunțat la dunele din nord-vestul  Africii  în  favoarea traseelor din America Latină,  deosebit de  ificile pentru competitori. La aproape un sfert de secol de la  ultima  sa  participare, Echipa Peugeot Total se va angrena într-o nouă provocare cu 2008 DKR.

Peugeot 2008 DKR

Peugeot 2008 DKR

După sprintul din luna iunie de 20 km pe asfalt, maratonul  de 10.000  km va testa  timp de două săptămâni toate aptitudinile Peugeot Sport pentru testul din Ianuarie 2015. Dakar va concentra întreaga atenție a noului program multianual Peugeot, care va integra deasemenea o serie de alte evenimente menite să-l susțină în pregătirea pentru maratonul anual din America  de  Sud.

Echipa de piloți este reprezentată de renumitul Carlos Sainz – care a strălucit la raliul Dakar din 2010  și  își va aduce întreaga expertiză în dezvoltarea mașinii – și  Cyril  Despres, de cinci ori  câștigător al evenimentului la clasa  moto, care a  ales Peugeot pentru a-și face debutul la clasa auto.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide