spot_img

Dakar 2011. Rally-raid-ul, pe ultima sută de metrii!

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente automobilistice ale anului Raliul Dakar-ului a intrat pe ultima sută de metrii a pregătirilor, atât pentru organizatori, cât mai ales pentru participanţi.

După două ediţii disputate deja pe tărâm sud american, Dakar-ul îşi continuă explorarea în 2011 pe acelaşi continent. Nordul Argentinei, alături de aceeaşi parte a statului Chile vor fi explorate de cele 430 de echipaje înscrise la start.

Peste 9.500 de kilometrii, dintre care peste 5.000 de probe speciale, împărţiţi în 14 etape, şapte pe teritoriul Argentinei, cinci în Chile şi două comune, ar fi pe scurt descrierea traseului.

Numărul participanţilor este unul record, 430 de vehicule au fost înscrise în cursă, faţă de 362 anul trecut. Pe secţiuni situaţia se prezintă astfel: Auto 146, Moto 183, ATV 33, Camioane 68.

51 de naţionalităţi şi-au trimis reprezentanţi în America de Sud, printre participanţi numărându-se şi 13 femei. Şase echipaje s-au înscris în secţiunea vehiculelor cu combustibili alternative, în timp ce 136 de participanţi se află la prima experienţă în Dakar.

Rodrigo Andrès Caballero Alcayaga, la clasa moto, este la 20 de ani cel mai tânăr participant, iat japonezul Yoshimasa Sugawaraa, la cei 69 de ani ai săi, este recordmanul participărilor, cu cel de-al 28-lea Dakar consecutiv.

Românii au şi ei reprezentanţi în Ţara Tangoului, Emanuel Gyneş şi Marcel Butuza vor alerga la clasa Moto, Mani fiind speranţa noastră la o clasare cât mai bună la general.

Participanţii au plecat spre tărâmurile îndepărtate ale Anzilor, motoarele au fost unse, hărţile de traseu pregătite, primul contact cu traseul va fi şi el făcut în curând, nu ne mai rămâne decât să aşteptăm startul celor două săptămâni de aventură şi emoţii, un mod excelent de a începe noul an!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri