Dakar 2011. Peterhansel şi BMW opresc seria victoriilor VW!

| 7 ianuarie 2011 | 1 Comment

Triplu campion în Dakar, pilotul BMW Stephane Peterhansel a reuşit să stopeze dominaţia VW în rally raidul din acest an, după ce s-a impus în cea de-a cincia rundă a competiţiei sud americane.

Campion în 2004, 2005 şi 2007 la clasa auto şi de alte şase ori la clasa moto, francezul de 45 de ani i-a bătut pe Al-Attiyah şi Sainz, reuşind să urce pe poziţia a doua la general, la 2min 26 sec în spatele liderului.

Am reuşit să-i depăşim repede, atât pe Al-Attiyah cât şi pe Sainz, ajutaţi şi de unele erori de orientare comise de cei doi. După acest moment a fost rândul nostrum să greşim, am făcut o pană şi asta ne-a încetinit. În ciuda timpului pierdut am reuşit până la final să ne menţinem pe primul loc şi chiar să luăm un avantaj destul de bun în faţa lor”, a spus francezul imediat după final.

Sainz este şi el bucuros că a reuşit să se menţină în fruntea clasamentului după o zi grea: “A fost o etapă foarte lungă, de peste 400 de kilometrii şi am pornit prost comiţând o eroare de pilotaj. Am ezitat timp de patru sau cinci kilometrii, până să imi dau seama că am greşit şi să revin pe traseu. Ajunşi între dune am întâmpinat o nouă serie de dificultăţi, fiind încetiniţi de către motociclete”.


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide