spot_img

Dakar 2011. Etapa a II-a – Rezumat!

A doua rundă a raly-raid-ului Sud American i-a purtat pe concurenţi de la Cordoba la San Miguel de Tucuman, pe un traseu de peste 700 de kilometrii, dintre care 300 de probe speciale. Piloţii au lăsat astfel în urmă drumurile prăfuite ale Argentinei pentru a lua în piept în continuare Anzii.

Moto. La categoria motocicletelor, francezul Ciril Despres a mers excelent ruşind să-şi menţină prima poziţie, obţinută la masa verde, încă de pe primele sectoare intermediare. Surpriza primei jumătăţi a zilei a fost francezul Casteau care s-a ţinut aproape de Despres şi Coma, reuşind chiar să-l şi depăşească pe iberic la un momentdat. Însă acesta vine slab pe ultimul cronometraj individual şi încheie pe trei.

Despres îşi adjudecă etapa, consolidându-şi totodată locul unu la general, urmat de Coma şi Casteau pe patru sosind chilianul Francisco Lopez, în tip ce top 5 a fost completat de portughezul Ruben Faria.

Românii merg şi ei excelent: Mani Gynes a urcat pe locul 20 la general, în timp ce Marcel Butuza, graţie locului 69 obţinut astăzi a intrat în top 100 la general.

Auto. Sainz pleacă ca din puşcă şi îşi adjudecă cel mai bun timp la primul punct de control. Ibericul era urmat de Stéphane Peterhansel şi Nasser Al-Attiyah, urmăritorii săi şi la general. Ierarhia se menţine şi la următoarele două puncte intermediare, pentru ca la final aceiaşi trei piloţi să încheie ziua pe podium. După o problemă mecanică suferită la ultimul punct de control al zilei, americanul Robby Gordon (Hummer) a pierdut peste 35 de minute.

La general Sainz se distanţează la peste trei minute de ocupantul locului doi, francezul Stéphane Peterhansel şi coechipierul său Nasser Al-Attiyah.

ATV. În clasa destinată „motocicletelor cu patru roţi” argentinianul Alejandro Patronelli, fartele invingătorului de anul trecut, reuşea o primă jumătate de cursă excelentă, întrecându-l pe cehul Josef Machacek. În final Alejandro avea să-l bată pe ceh cu aproape jumătate de minut, pe trei sosind un alt argentinian, Tomas Maffei.

La general cehul Josef Machacek, conduce, urmat de Patronelli (+5:01s.) şi Sebastian Halpern (+7:45s.).

Camioane. Întrecerea “greilor” din Dakar pare a fi o afacere exclusiv rusească. Vladimir Chagin pleacă ca din tun şi la primul control intermediar avea cel mai bun timp, urmat de compatriotul şi coechipierul său Firdaus Kabirov. Partea a doua a traseului este însă dezamăgitoare pentru Ţar care a fost întrecut atât de Kabirov cât şi de Ales Loprais.

În clasamentul general Kabirov şi Loprais sunt pe primele două poziţii iar Chagin al treilea, toţi despărţiţi de numai 22 de secunde.

Etapa următoare. San Miguel de Tucuman – San Salvador de Jujuy – măsoară 752km / 521km de specială (moto, ATV), 731km / 500km de specială (auto, camioane).

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,318FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri