spot_img

Dakar 2011. Etapa a IV-a – Rezumat!

Cele aproape 400 de echipaje rămase în cursă în actuala ediţie a Dakar-ului ajung, pentru prima dată anul acesta în Chile. După patru zile în Argentina, concurenţii mai au un singur hop de trecuta înaintea confruntării cu deşertul Atacama.

Etapa de astăzi, dintre San Salvador de Jujuy şi Calama presupune un traseu de legătură extrem de lung, peste 500 de kilometrii, pentru a se încheia cu o specială de “doar” 207 kilometrii. Protagoniştii au avut de traversat Anzii ajungând aproape de graniţa cu Bolivia, până la altitudini de 4.800 metrii.

Moto. Motocicliştii au fost ca de obicei primii care au intrat în focurile cursei. Spaniolul Marc Coma(KTM) a confirmat forma bună arătată ieri şi a plecat excelent şi azi, fiind cel mai rapid la jumătatea cursei. Ibericul a fost urmat de Cyril Dspres(KTM) la 32 de secunde şi de potughezul Ruben Faria(KTM). Coma îi fură 16 secunde la final francezului Despres şi urcă pe prima poziţie la general. Chilianul Francisco “Chaleco” Lopez (Aprilia) profită de avantajul terenului propriu şi soseşte al treilea în etapă.

Românul Many Gyenes a început ziua mult mai bine ca ieri, sosind al 27 la punctul de control de la jumătatea etapei. Finalul îl găseşte pe Mani al 28-lea în timp ce Marcel Butuza încheie ziua pe locul 72.

General: 1. Coma 2. Despres (+2s.) 3. Lopez (+20.12s.) … 28. Gynes (+1:34.06s)

ATV. În întrecerea quad-urilor argentinienii continuă să facă legea. La jumătatea specialei trei concurenţi din Ţara Tangoului făceau legea în etapă. Tomas Maffei, Alejandro Patronelli şi Sebastian Halpern, toţi trei de la Yamaha, erau despărţiţi de mai puţin de patru minute.

La final se păstrează clasmentul, Maffei încheind cu un avans de aproape trei minute în faţa lui Patroneli şi puţin peste patru faţă de Halpern.

General: 1. Maffei 2. Patronelli(+1.54s.) 3. Halpern (+3.11s.)…

Auto. Ziua este începută cu stângul de francezul Stephane Peterhansel, acesta fiind surprins de elicopterele televiziunii cu partea stângă a maşinii lovită, însă pilotul BMW reuşeşte cel mai bun timp la CP1. Americanul Robby Gordon (Hummer) ratează startul în specială acestuia explodândui motorul fiind astfel nevoie să abandoneze.

Până la final Peter este depăşit atât de ibericul Carlos Sainz(VW) cât şi de colegul acestuia din Qatar Nasser Al-Attiyah(VW).

General: 1. Sainz 2. Al-Attiyah(+4.24s.) 3. Peterhansel(+5.41s.)

Camioane. Întrecerea mastodonţilor a fost adjudecată din nou de competitorii din Rusia. Vladimir Chagin a ajuns primul la final urmat de conaţionalul său Firdaus Kabirov. Podiumul a fost completat de către acelaşi Alex Loprais, cehul fiind singurul care reuşeşte să ţină ritmul impus de Kamazuri.

General: 1. Chagin 2. Kabirov(+8.41s.)3. Loprais(+12.36s.)

Etapa următoare. Calama – Iquique – măsoară 459km/423km specială.Concurenţii vor da piept pentru prima dată în această ediţie cu dunele deşertului Atacama, nelipsind însă din peisajul etapei nici drumurile acoperite cu pietriş sau vadurile cu apă.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri