spot_img

Dacia Sandero Stepway pe bioetanol

Dacia a lansat Sandero Stepway cu motorizare pe bioetanol

Publicatia franceza Actu Automobile a anuntat aparitia unui model nou: Dacia Sandero Stepway pe bioetanol. Acest model va fi produs doar pentru Franta si Germania.

Dupa pierderea unui numar insemnat de clienti prin retragereai bonusului de mediu pentru masinile cu motorizare pe GPL, inginerii Dacia si-au reconfigurat rapid optiunile pentru mentinerea vanzarilor si a pietei.

Bioetanolul este un lichid de origine biologica si agricola. Se obtine in urma fermentarii unor plante precum: sfecla, trestia de zahar, grau sau porumb.

Caracteristici si preturi Dacia Sandero Stepway pe bioetanol

Dacia Sandero Stepway beneficiaza de o versiune de motorizare de 105 CP, motorizare 1,6 16 V, pe bioetanol, cu un consum mediu de 9,5 litri. Preturile pleaca de la 10.990 de euro pe piata franceza si de la 10.590 de euro pe cea germana, conform actu-automobile.com.

Modelul, prezentat la la Geneva, are o motorizare dotata cu injectie multipunct cu un consum mixt de 9,5 litri de bioetanol la 100 de kilometri, cu 2,6 litri mai mult decat modelul pe benzina. Totusi, bioetanolul este mult mai ieftin decat benzina si costa 0,94 euro in Franta si 0,91 de euro in Germania.

Acceleratia 0-100 kmh se realizeaza in 11,8 secunde, iar viteza maxima este de 171 km/h.

Modificari Dacia Sandero Stepway pe bioetanol

Pentru a putea functiona pe bioetanol, motorul a suferit unele transformari.  Inginerii au conceput si dotat aotuturismul cu un set nou de pistoane si supape din aliaj.

Modificari au mai fost operate la nivelul pompei de carburant, chiulasei si a rezervorului.

Foto: actu-automobile.com

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,339FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri