Dacia, Masina Oficiala Cinepolitica 2014

| 16 aprilie 2014 | 0 Comments
Dacia, Masina Oficiala Cinepolitica 2014

Dacia, Masina Oficiala Cinepolitica 2014

Dacia a susţinut cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film pe teme politiceCinepolitica – care a avut loc între 8 și 13 aprilie 2014, la Cinema Studio, Elvira Popescu și Union, informeaza Daci Romania.

Cele două mari secțiuni ale festivalului, Competiția și Panorama, au adus în discuție, în peste 20 de filme, probleme actuale: de la libertatea de expresie în Rusia sau Iran, la protestele din diverse colțuri ale lumii, monopolul marilor companii farmaceutice, viitorul Coreei de Nord, dar și istorii din trecut despre decizii de stat care au schimbat vieți.

Trofeul Cinepolitica 2014 i-a  fost acordat filmului Piața/ Al Midan/ The Square, în regia lui Jehane Noujaim, un documentar percutant despre protestele din Egipt. Festivalul s-a încheiat cu proiecția superproducției Înapoi în 1942/ Back to 1942, propunerea Chinei la Oscar, după șase zile în care câteva mii de spectatori au văzut filme la Cinema Studio, Cinema Union și Cinema Elvira Popescu. Gala de închidere a fost prezentată de directorul evenimentului, Moscu Copel.

Premiul pentru Cel mai bun film politic i-a revenit peliculei Zgomot în cartier/ O Som ao Redor/ Neighbouring Sounds, în regia lui Kleber Mendonça Filho, pentru „o abordare unică a unei realități socio-politice complexe, tratată cu mijloace de expresie reținute și cu o imagine, un montaj și un sound-design meticuloase. Și pentru felul în care folosește peisajul urban, atât interior cât și exterior, pentru a sublinia lumea interioară a personajelor”.

Cinepolitica - Gala deschidere

Cinepolitica – Gala deschidere

Cele peste 20 de filme din selecția Cinepolitica au fost proiectate, majoritatea, în premieră în România, iar multe dintre ele nu vor ajunge în sălile de cinema. Juriul a fost format din artiştii israelieni, stabiliţi în Belgia, Effi şi Amir, directorul de festival şi expertul în sociologie vizuală Antonio Casciaro, din Italia, și jurnalistul şi analistul politic Bogdan Ficeac.

Sursa si imagini: Dacia Romania


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide