Cursul MotoEvolution, pasul spre performanta, responsabilitate si siguranta

| 13 decembrie 2013 | 0 Comments

Exuberanta adrenalinei stoarse din mersul pe 2 roti poate aduce bucurii, satisfactii si impliniri dar poate produce si evenimente nedorite. Imbunatatirea tehnicii de conducere a motocicletei pe drumurile publice sau chiar in competitii se poate realiza prin intermediul unor cursuri dedicate.

Desi iarna si-a intrat in drepturi, oportunitatea parcurgerii unui curs dedicat pasionatilor de motoare ne-a atras atentia. Pana in anul 2014, cand se vor relua cursurile, ne face placere sa va prezentam cateva date interesante oferite de MotoEvolution prin intermediul doamnei Violeta Isac.

Autostiri.ro: Cui se adreseaza cursul MotoEvolution?

Violeta Isac: Cursul se desfasoara in fiecare an, incepand din 2009, pe circuitul Amckart (Tunari). El se adreseaza oricarui posesor de carnet de conducere A, dar si copiilor care se pregatesc pentru diferite competitii moto (pe baza de procura notariala din partea parintilor).

Cei care se inscriu la acest curs vor fi pregatiti de instructorii: Razvan Radu (motociclist, pilot de supermoto, cascador) si Victor Nemes (fost campion de karting, pilot de motociclism in competitii nationale si europene).

Autostiri.ro: Care sunt componentele pregatirii executate de acesti instructori?

Violeta Isac: Cursul are 10 sedinte (si costa 200 de euro) ce includ teorie si practica pe circuit, iar in paralel pe parcursul anului au loc si seminarii teoretice, gratuite, deschise atat cursatilor cat si oricarei persoane interesate (notiuni generale, tehnici de franare, sfaturi, notiuni de prim ajutor, mersul cu pasager, mersul in grup, echipamentul de protectie etc).

Este un curs de siguranta si perfectionare, menit sa ofere oricarui motociclist (incepator sau nu) niste notiuni de baza dar si posibilitatea de a incerca diferite tehnici de franare, inclinare, evitare, in conditii de siguranta, pe circuit. Trebuie sa precizez ca accesul pe circuit se face doar cu echipament complet: costum (intreg sau 2 piese), ghete, casca, manusi. Necesitatea echipamentului este deasemenea un subiect important la seminariile MotoEvolution. Sunt prezentate si exersate tehnici de evitare, foarte necesare pentru mersul in trafic.

In medie, intr-un an peste 100 de motociclisti urmeaza cursul, iar numarul participantilor la un seminar teoretic este in medie de 40 de persoane.

Autostiri.ro: Exista oportunitatea unei pregatiri ulterioare, suplimentare?

Violeta Isac: Pentru cei care doresc aprofundarea cunostintelor, acest lucru este posibil prin continuarea cursului si dupa cele 10 sedinte initiale.

Pentru cei care doresc sa intre in competitii de motociclism, Victor Nemes organizeaza si un curs de pilotaj pe circuit care incepe la Amckart apoi pentru perfectionare se merge pe circuite din alte tari, in functie de posibilitati (ex: 2012 – Serres, 2013 – Pannonia).

Va multumim promovarea acestui curs.

Autostiri.ro: Va multumim pentru timpul acordat si datele oferite.

Daca ati parcurs o pregatire pe circuitul Amckart sau in orice alta locatie va asteptam parerile, impresiile si sugestiile despre mersul in grup, despre franarea de urgenta, despre primul ajutor sau despre importanta echipamentului si nu numai. Va multumim. Asfalt uscat si numai bine!

Credit foto: MotoEvolution


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide