Cupa Suzuki revine în vestul țării

| 22 mai 2019 | 0 Comments

La doar trei săptămâni de la startul primei etape, Raliul Argeșului, eveniment care a revenit cu mare fast după 9 ani de absență, fanii piteșteni răspunzând pozitiv la invitația organizatorilor de a susține echipajele aflate în cursă, piloții și copiloții Cupei Suzuki vor face trecerea la setările de macadam pentru Raliul Aradului 2019.

Cunoscut drept un raliu cu probe speciale diverse, cu secțiuni rapide, dar și lente, cu un macadam bun, dar și cu porțiuni casante, raliul va fi o adevărata provocare pentru echipaje, iar în plus, în acest an, vremea schimbătoare din săptămâna cursei poate fi un factor decisiv în desfășurarea ostilităților.

Raliul Aradului programează în acest sezon un format similar cu cel din 2018, cu 130 de kilometri cronometrați, grupați în 9 probe speciale complexe, care vor face deliciul publicului din această zonă a țării. Fanii vor putea să stea de vorbă cu protagoniștii acestei ediții joi, începând cu ora 20:00, în fața Primăriei din Arad.

Vineri, echipajele din Cupa Suzuki vor lua parte, între orele 10:00 și 13:00, la testele oficiale ale raliului, care se desfășoară lângă localitatea Cheșint, acolo unde piloții vor face ultimele reglaje înaintea startului de la ora 16:00. Cu patru probe speciale incluse în program vineri, acțiunea se va desfășura în zona Arad, pe speciala ”Frumușeni”, dar și în zona Lipova, lângă localitatea Șiștarovăț, pe proba cu același nume.

Ziua secundă a raliului va duce echipajele pe proba ”Conop”, rapidă, înșelătoare, dar și pe ”regina” raliului, ”Nadăș”: aproape 22 de kilometri de viraje rapide, lente, în urcare sau coborâre, în pădure, cu multe capcane, dar și cu zone spectaculoase pentru echipaje și fani. Întrecerea își va premia câștigătorii sâmbătă, 25 mai, în fața Primăriei din Arad, acolo unde începând cu ora 21:00 este programată festivitatea de premiere.

In 2018, la Arad, Cupa Suzuki a fost una dintre cele mai disputate categorii ale raliului, cu schimbări constante de podium, dar și cu performanțe excelente: primele 5 echipaje din cupa monomarcă au ocupat primele 5 locuri în cadrul clasei 9 la finalul raliului, acest lucru fiind încă o dovadă a faptului că Swift-ul Sport este unul dintre cele mai fiabile modele din întrecerea internă.

La aceasta ediție a Raliului Aradului vor lua startul nu mai puțin de 6 echipaje în cadrul cupei monomarcă, surpriza fiind revenirea în cadrul competiției a tandemului Alex Ardelean –Horațiu Baltador, echipaj cu state vechi la bordul modelului japonez.

Vor lua startul:         

  • Bogdan Vrabie/Levente Csegzy
  • Dănuț Budai/Lucian Budai
  • Bogdan Talașman/Andrei Mitrașcă
  • Andrei Georgescu/Mihaela Balint
  • David Tarța/Georgiana Gologan
  • Alex Ardelean/Horațiu Baltador

Levente Csegzy vine la Arad în postura de co-pilot al lui Bogdan Vrabie, cei doi fiind lideri în clasamentul provizoriu după prima etapă din 2019: ”Pentru mine, Raliul Aradului este unul dintre etapele preferate, bine organizat, pe placul meu și al lui Bogdan, care prefer macadamul. Suntem pregătiți fizic și psihic să terminăm primii în Cupa Suzuki și să obținem un nou podium în clasa RC5, repetând performanța de la Argeș. Sperăm ca timpul să țină cu noi și spectatorii să fie în număr mare, în ciuda ploilor din ultima perioadă.”

Dănuț Budai a declarat înaintea startului în una dintre etapele sale preferate: ”Așteptăm cu nerăbdare Raliul Aradului, fiind pregătiți să mergem cât mai tare și să ne distrăm. Speram ca vremea să ne ajute în drumul nostru către un rezultat cât mai bun.”

Bogdan Talașman va lua startul alături de Andrei Mitrașcă cu obiectivul unui nou podium:  ”Pentru noi, Raliul Aradului a fost mereu un raliu de la care ne-am întors cu rezultate foarte bune. O să mergem la fel cum am făcut-o până acum, cu gândul la podium, și vom încerca să ne îmbunătățim prestația la fiecare trecere. Obiectivul nostru rămâne același, podiumul, evident pe o treaptă cât mai înaltă.”

După ritmul excelent de la Raliul Argeșului, Andrei Georgescu pornește alături de un nou co-pilot pe macadamul arădean: ”Startul la Raliul Aradului a fost o decizie de ultimul moment. De asemenea, voi concura alături de un nou copilot, Mihaela Balint. Îmi doresc să acumulez experiență, acesta fiind al doilea raliu de macadam la care iau startul.”

David Tarța, revenit pe probele speciale după un incident nefericit pe finalul ultimei probe din Raliul Argeșului: ”La Arad trebuie, din nou, să ne obișnuim cu mașina având în vedere că este primul nostru raliu cu ea pe această suprafață. Îmi place macadamul foarte mult și abia aștept să văd cât de mult o sa îmi placă și cu noul Suzuki. Așteptările noastre pentru acest weekend sunt să terminam raliul, dar bine de data aceasta. Sperăm ca vremea să țină cu noi pentru a vedea cât mai mulți spectatori pe probe.”

Alex Ardelean este pregătit pentru un nou start de sezon: ”Din păcate, din punct de vedere medical, nu am putut participa la raliul de la Pitești, dar așteptăm cu nerăbdare startul primei etape pentru noi. Ne dorim să intrăm cât mai repede în ritm și să ajungem în primii trei la clasa RC5. Obiectivul nostru la Raliul Aradului este să mergem cât mai tare și să scoatem timpi foarte buni. Venim după o pauză de doi ani, dar cu o dorință foarte mare de a pilota, foarte motivați de a ne bucura de fiecare kilometru.”

In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide