spot_img

Cupa Suzuki: Alex Ardelean câștigă Danube Delta Rally

Alex Ardelean - DDRPeter Kelemen, Alex Ardelean și Szabo Csongor s-au luptat pentru pozițiile de pe podium în Cupa Suzuki la Danube Delta Rally. În final, Alex Ardelean a terminat pe primul loc, iar Szabo Csongor este noul lider din clasamentul Cupei Suzuki.

În prima zi din Danube Delta Rally, etapa a patra din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, au fost programate 4 probe speciale, iar lupta pentru prima poziție în Cupa Suzuki s-a dat între Peter Kelemen, Alex Ardelean și Szabo Csongor, care au terminat mereu în top trei în această zi.

Peter Kelemen a câștigat două probe speciale, Alex Ardelean două, iar la finalul zilei de vineri diferența între cei doi era de 8,5 secunde în favoarea lui Peter Kelemen, cu Szabo Csongor pe poziția a treia după ce a avut probleme la suspensie.

Radu Necula, lider în clasamentul Cupei Suzuki înaintea acestei etape, a avut o ușoară ieșire în decor pe speciala a doua și chiar dacă a a revenit sâmbătă în super rally a fost nevoit să se mulțumească doar cu ultima poziție în clasament. “Din păcate noi am ieșit din luptă încă de pe speciala a doua. Am abordat prea entuziast un viraj chiar înainte de finalul probei și totul s-a terminat acolo. Din fericire, echipa tehnică a făcut miracole și am putut lua startul a doua zi. Am avut un ritm excelent, am câștigat patru probe speciale și am redus pe cât posibil pierderea de puncte în clasamentul Cupei”, a spus Radu Necula, care ocupă acum poziția a doua cu un total de 97 de puncte.

Peter Kelemen și-a păstrat poziția de lider la general și după primele două probe de sâmbătă, dar a pierdut apoi tot avansul său pe speciala Eoliene. Alex Ardelean a preluat conducerea și nu a mai cedat-o până la final. “Am participat la această etapă pentru că îmi place foarte mult. Am pilotat pentru întreaga echipă și am obținut victoria în Cupa Suzuki, locul secund la clasa 9 și în clasamentul mașinilor cu două roți motrice. Ne vom revedea la Raliul Iașului, unde cu siguranță vom avea parte de o organizare pe măsura celei de la Tulcea și aș vrea să-l felicităm pe Mihai Tănase și întreaga sa echipă organizatorică pentru tot ceea ce au făcut la acest raliu”, a spus Alex Ardelean, citat de autostiri.ro.

Locul secund de la Danube Delta Rally înseamnă o clasare pe podium și în clasamentul general al Cupei Suzuki pentru Peter Kelemen. “Mi-au plăcut foarte mult probele din prima zi unde am avut un ritm foarte bun. Din păcate, în ziua a doua nu am reușit să parcurgem specialele în același ritm, dar dacă luăm în calcul că acesta a fost primul raliu cu modelul Suzuki Swift Sport pe macadam uscat sunt mulțumit de rezultat”, a spus Peter Kelemen, care ocupă poziția a treia în clasamentul Cupei Suzuki cu un total de 91 puncte.

Szabo Csongor a terminat pe locul 3 etapa de la Tulcea și a revenit pe prima poziție în competiția dedicată modelului Suzuki Swift Sport. “Pentru noi a fost un weekend dificil. În prima zi am spart suspensia, iar în a doua zi din dorința prea mare de a recupera am făcut câteva greșeli. În rest, suntem mulțumiți cu ritmul pe unele probe și așteptăm cu nerăbdare să continuăm lupta pe specialele de la Bacău”, a spus noul lider al Cupei Suzuki, citat de autostiri.ro.

Următoarea etapă din calendarul Cupei Suzuki este Raliul Moldovei – Moinești, etapa a cincea în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, programată în weekendul 1 – 2 iulie 2016.

REZULTATE CUPA SUZUKI – DANUBE DELTA RALLY

1 Alexandru Ardelean / Horatiu Baltador
2 Peter Kelemen / Gyula Molnar
3 Csongor Szabo / Robert Maior
4 Museteanu Andrei / Panait Claudiu
5 Stan Andrei / Stan Ioana
6 Gabriel Ene / Ciprian Solomon
7 Radu Necula / Adrian Temes

CLASAMENT CUPA SUZUKI 2016

1 Szabo Csongor 105 p
2. Radu Necula 97 p
3. Peter Kelemen 91 p
4. Alex Ardelean 79 p
5. Calin Bucur 25 p
6. Andrei Museteanu 22 p
7. Cristi Rus, Andrei Stan 20 p
9. Gabriel Ene 18 p
10. Ioan Zarug 10 p

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri