AS CS ADRENALINE Motorsports la SsangYong Baja 500 Romania

| 3 mai 2017 | 0 Comments

Rally raid-ul ramane locul unde se incheaga prietenii, unde poti sa-ti verifici limitele. Rally raid-ul iti arata cine te ajuta atunci cand nu mai ai nicio speranta.

Rally raid-ul este poligonul de incercare al sufletului unde poti sa-ti pui in valoare si sa-ti verifici spiritul de luptator.

Entuziasmul si pasiunea i-a purtat de la cursele de viteza moto pe circuit in lumea spectaculoasa si dinamica a rally raid-ului. Au debutat in aceasta ramura sportiva in anul 2016 cu prilejul BAJA 500 Bucuresti si din acel moment nu se mai pot opri.

Startul in sezonul competitional 2017 din cadrul CNRR la SsangYong Baja 500 Romania a fost unul nefast pentru echipajele ADRENALINE Motorsports.

Echipajul Stefan Valsanoiu Stefan – Claudiu Mirea pilotand un SUZUKI Grand Vitara, au intampinat probleme tehnice inca din prima parte a cursei motorul oprindu-se si reusind o prima repornire si reintrare in cursa cu ajutorul echipajului ZOLD ZITA – ZOLD ZSOMBOR  ocazie prin care le multumim. La putini kilometri dupa repornire motorul s-a oprit iar incercarile de repornire, cu ajutorul acordat de catre colegii de echipa, au fost fara succes fiind nevoiti sa declare abandonul inca din prima treime a cursei.

Echipajul Mihai Chiparus – Vladimir Gora – MITSUBISHI PAJERO, in urma unei erori de pilotaj la aproximativ 3 km dupa start au ramas cu masina suspendata reusind reintrarea in traseu dupa aproximativ doua ore.

„Singurii care au incercat sa ne ajute sa reintram in cursa a fost echipajul SUCIU MARIUS – MICLEA MIRCEA. Le transmitem multumirile noastre si pe aceasta cale.

A urmat o cursa de recuperare de sase ore in care am ajuns rand pe rand o parte din competitorii clasei Promo dar si Profi, plutonul fruntas al clasei Promo SUCIU MARIUS – MICLEA MIRCEA; VLAD SEBASTIAN / HULEA GABRIEL; ZOLD ZITA – ZOLD ZSOMBOR l-am ajuns la km 276, unde ne-a fost indicata din partea organizatorilor o mica modificare a traseului. Am parcurs ultimii 90 km si am terminat cursa grupati in formula mentinonata  mai sus dupa ce am parcurs 370km in 11 ore de concurs. 

La afisarea rezultatelor am vazut ca am primit „excludere” din competitie, presupun ca datorita depasirii limitelor de viteza, pe perioada de „recuperare” pentru ajungerea plutonului de concurenti, fapt necontestat, pentru care nu am lansat intrebari sau cerut lamuriri,” a declarat pilotul Mihai Chiparus.

“In ciuda “incidentelor” nedorite din cadrul acestei etape ma declar extrem de multumit de comportamentul masinii aceasta fiind etapa de test premergatoare trecerii la clasa Profi, la capitolul plus.La capitolul minus ca si nemultumiri si dezamagiri subscriu intrebarii colegilor alaturi de care am trecut “linia de finish”: de ce dupa un parcurs de 350 km, dupa terminarea cursei conform indicatiilor din roadbook , fara alte informatii suplimentare referitoare la incheierea cursei pe parcursul acesteia de la organizatori , doar indicatii de modificare a traseului, clasamentul clasei Promo s-a calculat pentru 183.22 km .. parcursi ? Chiar daca exista raspunsuri si justificari acestea trebuiesc prezentate concurentilor in momentul luarii deciziei, explicit si transparent pentru a elimina suspiciunile care… din pacate raman si nu pot duce decat la diminuarea numarului de concurenti in viitor. Multumim pentru suportul acordat : BestRide.ro – Ciprian Berchez, Printman , Europrim Group , tuturor celor implicati in pregatirea si intretinerea auto de concurs, carpdiscount.ro , Clubului Sportiv GerulaRacing alaturi de care, prin sustinere reciproca, ducem o campanie  de mediatizare si promovare  a motorsportului romanesc si incurajarea cresterii numarului de participanti,” a precizat Mihai Chiparus – Presedinte AS CS ADRENALINE Motorsports.

Credit foto: Dan STRAUTI


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan, cel mai rapid în Shakedownul Raliului Perla Harghitei 2021

În această dimineață, la Forțeni, pe un traseu în lungime de 2,8 km, s-a desfășurat Shakedown-ul ediției cu numărul 29...

Închide