Conceptul Mazda RX-Vision a câştigat premiul pentru design auto

| 13 iunie 2016 | 0 Comments

Noul concept sport cu motor rotativ a fost desemnat câştigător al categoriei Car Design Award 2016. Designerii Mazda adăugă încă un premiu în palmaresul producătorului auto nipon

Mazda RX-Vision a câştigat trofeul Car Design Award 2016, la categoria concepte. Cu o contribuţie notabilă la evoluţia design-ului automobilistic, conceptul reprezintă o nouă reuşită pentru surprinzătoarele prototipuri Mazda şi, bineînteles, pentru designerii companiei. Kevin Rice, coordonatorul departamentului  de design pentru Europa, a fost cel căruia i-a fost înmânat trofeul, în cadrul salonului auto de la Torino (Turin Motor Show Parco Valentino).

„Sunt mai mult decât încântat de recunoaşterea eforturilor Mazda, dar nu numai în ceea ce priveşte zona de design, ci şi din prisma tehnologiei care permite vehiculelor noastre să şi <trăiască> la fel de bine pe cât arată,” declară Rice.

Kevin Rice face parte din echipa internaţională de design Mazda ce a primit, în toamna trecută, alte trei distincţii la Automotive Brand Contest (2015), inclusiv pentru cea mai bună echipă. “Oriunde am expus până acum RX-VISION, părerea a fost că arată fantastic. Reacţia pozitivă a depăşit aşteptările noastre”.

RX-VISION a repurtat victoria de la Torino în faţa unui grup notabil de rivali, din care au făcut parte:Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept şi Porsche Mission E Concept. Mazda are în portofoliu premiul pentru cel mai frumos concept al anului, obţinut în ianuarie, în cadrul ediţiei cu numărul 31 a Salonului Internaţional Auto de la Paris,nu la mult timp după ce conceptul şi-a făcut debutul la Salonul Auto de la Tokio ,în noiembrie 2015.

Ca semn distinctiv al moștenirii motorului frontal Mazda şi al mașinilor sport cu tracțiune spate, formele elegante ale RX-Vision, inspirate de filosofia de design KODO – Sufletul Mișcării, întruchipează performanța pură. Design-ul său cu garda joasă la sol datorează mult structurii compacte ce se regăseşte sub capotă, și anume motorul rotativ de ultimă generație SKYACTIV-R. Mazda este singurul producător auto care are succes pe piață cu această tehnologie neobișnuită și niciodată nu a renunțat la ea.

Car Design Award 2016 propune premii pentru trei categorii, inclusiv producție de vehicule și exprimare în design auto.Un juriu format din 11 membri, editori și reprezentanți ai revistelor auto foarte apreciate de pe patru continente, a selectat câștigătorii dintre vehiculele prezentate în cursul anului trecut. Inițial lansat în 1984, Car Design Award este organizat de Auto & Design. După o pauză de 19 ani, revista cu acelaşi nume a reînsufleţit concursul din acest an.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
O nouă ediție Transilvania Rally va avea loc în această săptămână

Mai sunt puține zile până la startul celui mai important eveniment de motorsport din această parte a țării, Total Transilvania...

Închide