CITROËN C4 CACTUS în România

| 21 octombrie 2014 | 1 Comment

CITROËN C4 CACTUS  (4)CITROËN C4 CACTUS: O GENERAIE NOUĂ, IDEI NOI!

Săptămâna trecută am fost invitați de TRUST Motors la un test drive inedit moment care a marcat și lansarea CITROËN C4 CACTUS în România. Până vom reveni cu impresiile acestui drive test desfășurat în infernul aglomerației din București, pe șosea sau drumurile de munte, vă oferim datele puse la dispoziție de specialiștii de la Trust Motors S.R.L. (B-dul Iuliu Maniu nr. 572 – 574, sector 6, București).

Lumea este într-o permanentă schimbare, la fel și așteptările consumatorilor. Dar domeniul auto? CITROËN răspunde nevoilor zilelor noastre oferind o veritabilă alternativă berlinelor compacte: CITROËN C4 CACTUS. În segmentul C, extrem de concuren2ial si cu principii fixe, CITROËN C4 CACTUS se distinge prin design-ul unic, îmbinând perfect stilul cu func2ionalitatea. O alchimie inedită ce reușește să se ridice peste așteptările clientilor.

CITROËN C4 CACTUS creează premizele unei noi perspective auto: un plus de design, un plus confort si tehnologie utilă: totul la un pret rezonabil! Pentru a răspunde unei asemenea provocări, CITROËN abordează o strategie inedită: Valorizează ceea ce contează cu adevărat pentru clien2i. Adoptă inovatii tehnologice și principii solide în materie de design, confort, manevrabilitate și cheltuieli de întretinere:

– Airbump® o inovatie CITROËN utilă, estetică și personalizabilă, ce conferă un plus de design prin aspectul său grafic, dar care si protejează caroseria;
– interfată 100 % digitală si 100 % intuitivă pentru a oferi un post de condus degajat și conectat, regrupând toate comenzile pe ecranul tactil de 7” prevăzut standard ca dotare;
– scaune frontale generoase concepute în stil sofa;
– airbag-ul pasager integrat în pavilion (tehnologie Airbag In Roof), o exclusivitate mondiala, oferă pasagerului din fa&ă mai mult spatiu și un volum de depozitare optimizat;
– pavilionul panoramic vitrat cu protectie termică ridicată inundă habitaclul în lumină, eliminând efectele căldurii.

Reduce costurile de utilizare eliminând surplusul. Platforma optimizată este asociată motorizărilor eficiente de ultimă generatie : 200 kg mai putin comparativ cu un CITROËN C4. Senzatii la volan inedite cu un consum de carburant redus (doar 82 g de CO2/km adică 3,1 l/100 km la versiunea diesel și mai putin de 100 g de CO2/km la versiunea pe benzină).

Un plus de Design

Aspectul optimizat este rezultatul alchimiei dintre design si utilitate, volume pertinente și eficacitate în cele mai mici detalii.
Design-ul unic al CITROËN C4 CACTUS este foarte ușor de identificat și de retinut, reflectând imaginea vehiculelor reprezentative epocii. CITROËN C4 CACTUS se distinge prin:
– suprafete rafinate și fine,
– volume fluide care înlătură orice urmă de agresivitate,
– custode și pavilion cu linii fluide,
– semnătură luminoasă tehnologică cu faruri de tip LED și proiectoare integrate în Airbump®,
– elemente grafice care valorizează functiile (protectie oferită de Airbump® și pasaje roti; bare longitudinale plafon pentru transportul obiectelor; luminozitate exceptională gratie pavilionului panoramic vitrat cu protectie termică ridicată).

Airbump®: o exclusivitate CITROËN

Este expresia pură a design-ului: îmbină perfect aspectul cu functionalitatea. Prevăzute pe laterale și la nivelul barelor de protec&ie, panourile Airbump® structurează grafic stilul rafinat și fluid al CITROËN C4 CACTUS. Gama de 4 culori disponibile (Black, Grey, Dune și Chocolate) vă oferă multiple posibilităti de personalizare prin asocierea cu cele 10 nuante de caroserie și 3 decoruri interioare (Ambiance Stone Grey, Pack Habana Inside și Pack Purple Inside).

Dar ceea ce contează cel mai mult este protec&ia împotriva agresiunilor zilnice. Învelișul fin din TPU (Poliuretan Termoplastic) protejează capsulele vidate pentru a amortiza șocurile. Protectiile Airbump® nu necesită întretinere specială contribuind direct la reducerea costurilor de întretinere și reparatie. Deplasările urbane nu au fost nicicând mai confortabile gratie acestei inovatii care îmbină esteticul cu functionalitatea.

CITROËN C4 CACTUS, reprezintă alchimia perfectă dintre design, habitabilitate și confort la volan:
– ampatament de 2,60 m (echivalent cu cel al CITROËN C4) pentru o habitabilitate optimizată,
– dimensiunile unei berline compacte (lungime: 4,16 m; lătime: 1,73 m),
– înăltime redusă de doar 1,48 m pentru un plus de aerodinamicitate,
– console reduse care pozitionează ro&ile pe cele patru colturi.

Un plus de Confort

Primul demers pentru a beneficia de un confort sporit: degajarea spațiului pentru sofer și pasageri.

Planșa de bord coborâtă, cu linii orizontale, oferă mai mult spațiu pasagerului frontal dar și un spațiu de depozitare generos si extrem de accesibil. Acest rezultat a fost obținut prin adoptarea unei interfețe 100% digitale și prin optimizarea arhitecturii postului de condus.
– integrarea airbag-ului pasager în pavilion (technologia Airbag In Roof), dispus pe lungimea parbrizului (integrat, în mod obișnuit, în planșa de bord);
– înlocuirea butoanelor de comandă cu un ecran tactil de 7” care regrupează toate funcțiile (climatizare, media, navigație, setări, telefon, servicii conectare și sisteme de asistență la condus);
– înlocuirea computerului de bord tradițional cu un ecran digital;
– la versiunile echipate cu cutie de viteze pilotată ETG, maneta de viteză tradițională a fost înlocuită cu un sistem «Easy Push». Acest sistem simplificat este alcătuit din taste de selectare «D, N, R» situate în partea inferioară a planșei de bord precum si din padele volan, care permit schimbarea treptelor de viteză manual. Scaunele confortabile din față beneficiază la rândul lor de noua abordare arhitecturală. Acestea sunt concepute în stilul ”sofa”, pentru a oferi un plus de confort si o ambianță mai intimă.

În partea din spate, pasagerii beneficiază de un spațiu pentru genunchi similar celui oferit de CITROËN C4. Cu un ampatament echivalent, CITROËN C4 CACTUS reușește să ofere maximum de habitabilitate fără niciun compromis în materie de compactitate (doar 4,16 m lungime pentru un plus de confort și manevrabilitate excep&ională în oraș). Portbagajul oferă un volum generos de 358 litri.

În al doilea rând senzația de confort este sporită de ambianța relaxantă si elegantă. Design-ul interior, rafinat evidențiază habitaclul. Notele rafinate ale C4 Cactus avocă universul călătoriei si al bagajelor.

Un plus de Tehnologie utilă

Usor de utilizat si accesibile tuturor, tehnologiile integrate la bordul CITROËN C4 CACTUS sunt axate pe ceea ce este cu adevărat folositor utilizatorilor auto:o interfață 100 % digitală, 100 % tactilă, 100 % intuitivă.

Prevăzut ca dotare standard cu un ecran tactil de 7”, asociat celor 7 taste digitale, acesta permite accesul la toate funcțiile unei mașini moderne (în funcție de versiune):
– climatizare automată,
– media (inclusiv radio digital, funcția de «streaming» audio, conectarea dispozitivelor electronice, stocarea fișierelor muzicale și vizualizarea propriilor fotografii),
– sistem de navigație (vizualizare panoramică a hărtii, afișarea limitei de viteză, furnizarea condițiilor de trafic și posibilitatea de a alege traseul cel mai economic),
– sisteme de asistență la condus (afișajul camerei video pentru marșarier, Park Assist, limitatorul regulatorul de viteză programabil),
– telefon (funcția mâini libere prin conexiunea Bluetooth, accesul la lista de melodii, afișarea fotografiilor de profil și gestionarea apelurilor duble. – setarea parametrilor (inclusiv o alertă de bord interactivă). Toate comenzile sunt regrupate pe un singur ecran pentru a fi în permanență accesibile.

Sisteme de asistență la condus 100 % utile

Pentru un post de condus relaxat, CITROËN C4 CACTUS integrează numeroase sisteme de asistență la condus, deosebit de utile:
– pentru a parca cu usurință, sistemul Park Assist ajută conducătorul auto să găsească un loc de parcare și efectuează automat manevrele necesare în momentul identificării spațiului de parcare.
Conducătorul auto nu trebuie decât să gestioneze pedala de frână și accelerație;
– manevrele de parcare sunt foarte ușor de executat cu ajutorul camerei video pentru marșarier care afișează imaginile pe ecranul tactil;
– sistemul de asistență la pornirea din rampă (Hill Assist) menține automat vehiculul stabil timp de 2 secunde. Sistemul asigură un redemaraj usor pe o rampă cu înclinație mai mare de 3%, împiedicând deplasarea vehiculului în spate atunci când ridicați piciorul de pe pedala de frână;
– iluminarea statică de intersectare oferă un fascicul luminos suplimentar în interiorul curbelor, crescând astfel vizibilitatea și siguranța în viraje și la intersecții;
– serviciul CITROËN eTouch include un sistem de apelare de urgență și asistență localizată (în funcție de țară), două servicii gratuite disponibile 24 h/24, 7 zile/7 cu ajutorul unei cartele SIM integrate, care, în cazul unui accident sau incident garantează localizarea precisă și intervenția rapidă.

Inovații tehnologice pentru un plus de confort

Confortul la bord este sporit de pavilionul panoramic vitrat amplu cu tratament termic de înaltă calitate (cel mai bun de pe piață) care filtrează lumina și izolează căldura. Acesta oferă protecție împotriva razelor UV, integrând caracteristici similare ochelarilor de soare de categorie 4. Performanțele în materie de protecție solară, termică și acustică au permis renunțarea la trapa de protecție pentru a reduce greutatea cu 6 kg și a repartiza masa (coborârea centrului de greutate pentru o ținută de drum optimizată).

CU UN BUGET CONTROLAT

Beneficiați de mai mult decât aveți cu adevărat nevoie la un preț accesibil. În vederea atingerii acestui obiectiv, CITROËN a abordat o strategie pragmatică. Bugetul unui automobil include atât costul de achiziție cât și costul de utilizare (consum de carburant, cheltuieli de întreținere) CITROËN a încercat așadar să ofere soluții care să răspundă într-un mod pertinent la fiecare din aceste aspecte.

Reducerea consumului de carburant

Eficiența și eliminarea surplusului reprezintă elementele cheie în reducerea consumului, fără să fiți nevoiți să apelați la metode costisitoare. Reducerea greutății permite integrarea motorizărilor de ultimă generație cu cilindree redusă. Rezultatul: un consum redus fără niciun compromis în materie de confort la volan.

În total, este vorba de eliminarea a 200 kg, comparativ cu versiunea CITROËN C4 (adică o greutate de 965 kg), rezultatul principiilor enunțate :
– o platformă compactă și ușoară;
– motoare de ultimă generație cu cilindree redusă, conforme normei Euro6 (motorizare pe benzină PureTech și diesel BlueHDi prevăzute cu sistem Stop & Start);

Greutatea optimizată a făcut posibilă o versiune pe benzină cu mai putin de 100 g de CO2/km și o versiune diesel de doar 82 g de CO2/km, ceea ce reprezintă un consum redus de 3,1 l/100 km.

Costuri de utilizare reduse

Pe lângă consumul de carburant, costul total de utilizare al CITROËN C4 CACTUS a fost redus cu aproape 20 %, comparativ cu modelele de referință de pe segmentul berlinelor compacte. De fapt, optimizarea greutății a făcut posibilă reducerea semnificativă a consumului de piese de uzură. În plus, grație protecțiilor Airbump®, cheltuielile de reparație au fost reduse considerabil. Activitățile de import si distribuție ale produselor marca Citroën au fost preluate din februarie 2013 de către Trust Motors care, prin cumularea mărcilor Peugeot si Citroën, a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața auto din România. Rețeaua de distribuție formată din 23 concesiuni autorizate Citroën acoperă întreg teritoriul României, punând la dispoziția clienților cele mai noi si competitive produse, tehnologii si servicii ale mărcii Citroën.
Noul Citroen C4 Cactus este comercializat în România cu prețuri incepând de la 10.480 Euro +TVA până la 14.700 Euro + TVA si 5 ani garantie/100.000 km.

Iar dacă v-am suscitat interesul nu uitați de tombola Castiga noul Citroën C4 Cactus

Puteti consulta lista de prețuri Citroen C4 Cactus aici.

Drum bun și numai bine!

Fotografii realizate și puse la dispoziția publicației Autostiri.ro de Trust Motors S.R.L.


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noul Opel Mokka-e: electric și electrizant

. Este 100% electric, extrem de eficient și mai compact decât oricând - perfect atât pentru străzile urbane, cât și...

Închide