spot_img

Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Trofeul Râșnov a consemnat pentru pilotul brașovean Ciprian Lupu încheierea unui parteneriat cu firma Auto Chelu. La etapa din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total 2020, Neculai Ciușleanu, proprietar și fondator al companiei Auto Chelu, a anunțat oficial asocierea de imagine dintre companie și Ciprian Lupu.

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării și consolidării relației cu lumea motorsportului. Auto Chelu încurajează inițiativa, pasiunea și profesionalismul.

Ciprian este primul pilot profesionist utilizator de scaun rulant din Romania și din Europa de Est care participă în Campionatul Național de Viteză în Coastă și în Campionatul Național de Raliu.

Ciprian Lupu, pasionat de motorsport, este un om cu o determinare demnă de invidiat. În anul 2002, viața lui Ciprian s-a schimbat radical din cauza unui accident nefericit. Primind diagnosticul de leziune medulară, a muncit mult să o ia de la 0 și să se readapteze.

Dizabilitatea nu l-a împiedicat să își continue viața cât mai normal posibil și să își îndeplinească visul mult dorit, muncind să ajungă pilot de curse.  El relatează că „datorită accidentului este acum o persoană mult mai puternică și mai încăpățânată, în sensul bun al cuvântului”.

Ciprian afirmă că încăpățânarea i-a bătut scepticismul. Meseria inițială de mecanic auto și pasiunea pentru motorsport l-au implicat activ în competiții. Povestește cu entuziasm despre mirosul de benzina, cauciucuri arse și motoare turate.

În 2017 a absolvit un curs de pilotaj susținut de  Napoca Rally Academy și și-a construit propria mașina de curse, adaptată nevoilor lui.

Într-un interviu pentru ProMotor, Ciprian declara: „Din păcate e un sport periculos, dar mă antrenez  și fac exerciții cu ajutorul cărora să pot ieși repede din mașină. Nu trebuie să cobor în scaunul rulant cât timp cobor lângă mașină și mă pot trage de lângă ea în cazul unui incendiu. De aceea purtăm echipamentele de siguranță, ca să ne ofere timpul necesar de a ne îndepărta de mașină. Iar eu chiar mă antrenez și din punctul acesta de vedere.”

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România.

Campionatul Național de Viteză în Coastă  programează în sezonul 2020 un total de 6 runde și se încheie în octombrie, cu runda de la Poiana Brașov, programată pe 10 -11 octombrie.

1 – 2 august – Râșnov (desfașurată)

29 – 30 august – Baia Mare

19 – 20 septembrie – Câmpulung Muscel

10 -11 octombrie – Poiana Brașov

Auto Chelu se implică și admiră ambiția și curajul de care Ciprian dă dovadă, sprijinind și susținând pasiunea și determinarea.

Auto Chelu Brașov este o companie cu peste 15 ani experiență în domeniul service auto. Politica firmei pune accent în primul rând pe deservirea clienților cu promptitudine și profesionalism, oferind persoanelor fizice si juridice produse cu un excelent raport calitate – preț. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, iar feedback-ul primit de la clienți îi asigură că sunt pe drumul cel bun.

Credit foto: Dan Strauti – Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri