Chevrolet sărbătoreşte opt ani de succese pe pista de curse în WTCC

| 27 decembrie 2012 | 0 Comments

Opt ani de realizări pentru Chevrolet în curse

Chevrolet sărbătoreşte opt ani de succese pe pista de curse cu o peliculă cu momentele principale emoţionante, pline de bucurie, durere, lacrimi şi festivităţile ce au marcat ascensiunea sa întortocheată în vârful ierarhiei celui mai galonat campionat de turisme din lume, potrivit media.gm.com.

Materialul video ilustrează călătoria echipei Chevrolet, de la prima ediţie a Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) din 2005, unde modelul Chevrolet Lacetti a obţinut un timp mai mare cu peste două secunde faţă de ocupantul primei poziţii pe grila de start, până la cea mai recentă competiţie în care a participat marca, la Macao, în noiembrie 2012 – unde modelele Chevrolet Cruze au ocupat primele trei poziţii, acumulând în total 68 de victorii în această competiţie.

Această evoluţie reprezintă rezultatul determinării echipei Chevrolet şi RML de a fi cea mai bună din lume, filozofie oglindită de autovehiculele de serie Chevrolet.

„Atunci când am relansat marca în Europa în anul 2005, am hotărât să acceptăm provocarea WTCC, acest campionat reprezentând un veritabil teren de testare pentru autovehiculele noastre. Cu trecerea timpului, am ajuns în vârful ierarhiei în această competiţie”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe, citat de Chevrolet Romania.

Chevrolet a câştigat tot ce se putea câştiga în cadrul celui mai mare campionat de turisme din lume, obţinând trei titluri duble (la categoriile Constructori şi Piloţi) şi 68 de victorii în decursul acestei perioade. De asemenea, Chevrolet a stabilit un nou record, încheind sezonul 2012 cu un punctaj uriaş de 1.025 puncte – punctaj record obţinut de o echipă în campionatul WTCC organizat de FIA.

Chevrolet Cruze a devenit unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii

Cifrele sunt aproape incredibile: piloţii Chevrolet au obţinut 23 de victorii duble şi 17 victorii triple, au urcat pe podium de 184 de ori, s-au calificat în pole position de 36 de ori şi au înregistrat 61 cele mai rapide tururi de pistă în 178 de curse.

În cei opt ani de participare în WTCC, aceştia au condus în 820 tururi de pistă şi au acumulat un total de 3.580 de puncte la categoria Constructori (4.470 de puncte la categoria Piloţi), mai mult decât orice alt constructor din această competiţie. Chevrolet Cruze a devenit unul dintre cele mai bine vândute modele ale mărcii. De la lansarea acestuia în 2009, au fost vândute peste 1,7 milioane de autovehicule, realizare datorată şi succesului acestuia pe pista de curse.După o revizuire strategică a programelor Chevrolet de marketing şi curse auto, Chevrolet a decis să părăsească WTCC la finalul sezonului 2012.

„Suntem foarte mândri de cele trei titluri mondiale duble pe care le-am câştigat în cadrul campionatului şi de cele 68 de victorii obţinute în aceşti opt ani. WTCC a reprezentat o platformă de marcă puternică şi o oportunitate pentru prezentarea mărcii Chevrolet şi a modelului Cruze în Europa şi pe pieţele din întreaga lume,” a declarat Docherty, potrivit Chevrolet Romania. „Piloţii Chevrolet, Rob Huff, Alain Menu şi Yvan Muller au ocupat primele trei poziţii în clasament în sezonul WTCC 2012. Aceştia nu sunt numai nişte piloţi de curse extraordinari, ci şi ambasadori exemplari ai mărcii Chevrolet şi întruchipări ale spiritului proactiv al lui Louis Chevrolet la fiecare cursă la care au participat”, a adăugat Docherty.

În calitate de pilot Chevrolet, Muller a obţinut în trei ani două titluri la categoria Piloţi şi a câştigat 20 de curse, în timp ce Huff, ce s-a clasat pe primul loc de 23 de ori, a obţinut cel de-al treilea titlu. Britanicul, unul dintre cei trei piloţi iniţiali ai autovehiculelor Chevrolet, alături de Menu şi Nicola Larini, a fost primul care a obţinut puncte pentru echipa sa în 2006.

Menu a fost primul şi ultimul pilot care a câştigat o cursă pentru echipa Chevrolet. Acesta a obţinut 23 de victorii la volanul autovehiculului său Chevrolet. Larini a obţinut o victorie şi Rickard Rydell, care a participat la cursa organizată în Suedia sa natală în 2007 ca un al patrulea pilot invitat, a câştigat, de asemenea, o cursă pentru marca Chevrolet.Organizaţia britanică de curse RML s-a ocupat de aspectele tehnice şi sportive, parteneriatul dovedindu-se a fi unul de succes.

Ray Mallock, Director Executiv RML, a declarat: „Echipa RML este foarte mândră de numărul mare de campionate WTCC pe care le-a câştigat pentru Chevrolet. În ultimii opt ani am jucat un rol cheie în promovarea şi consolidarea mărcii Chevrolet la nivel mondial, iar succesul acestui program a reprezentat şi o platformă importantă de dezvoltare a mărcii RML la nivel global.”

Chevrolet va continua să fie prezentă la nivel global în sectorul curselor auto, participând în alte campionate, cum ar fi IndyCar, NASCAR şi GT.

Sursa: Chevrolet Romania Imagine: media.gm.com

Video: ChevroletInEurope, YouTube


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
A doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești va avea loc în perioada 6-7 august 2021

Cea de-a doua ediție a Trofeului Valea Uzului – Dărmănești organizată de catre ACS Rally Spirit va avea loc in...

Închide