Chevrolet Corvette Stingray si Silverado 1500 premiate la salonul auto de la Detroit

| 14 ianuarie 2014 | 0 Comments

Chevrolet a obţinut premiile de maşina anului şi camioneta anului în America de Nord

Brandul Chevrolet al General Motors (GM) a obţinut premiile de maşina anului şi camioneta anului, cu automobilul sport Corvette Stingray şi modelul pickup Silverado, la salonul auto de la Detroit, conform Mediafax.

Premiile, care marchează primul an după 2007 când GM obţine ambele titluri, scot în evidenţă redresarea producătorului auto american, după reorganizarea începută în 2009, cu sprijinul guvernului SUA, relatează Bloomberg.

„Chevrolet se afla la miljlocul celei mai agresive dezvoltari din istoria de peste 100 de ani a marcii „, a declarat Alan Batey, General Motors vice președinte senior, Global Chevrolet, conform Chevrolet Romania.”Corvette și Silverado intruchipeaza cu adevarat pasiunea, angajamentul si concentrarea, care ne conduce in oferirea unor modele mai expresive, a tehnologiilor inovatoare și a performanței pentru fiecare vehicul care poarta  insemnul marcii, papionul.”

Modelul Corvette Stingray a învins Cadillac CTS (GM) şi Mazda3. În 2013, titlul de maşina anului a fost câştigat de sedanul compact Cadillac ATS.

Silverado, pickup-ul aflat printre cele mai profitabile vehicule ale GM, a obţinut titlul de camioneta anului în faţa Acura MDX (Honda) şi Jeep Cherokee (Chrysler).

„Suntem la jumătatea unei campanii de lansare a 32 de noi produse, în perioada 2013-2014, aşa că sper că dacă vom continua să introducem maşini care să câştige premii vom atrage atenţia şi vom continua să atragem clienţi”, a declarat Mary Barra, director pentru dezvoltarea produselor şi viitor director general, citat de Mediafax.

Barra va prelua în această săptămână funcţia de director general de la Dan Akerson, care se retrage din funcţie din motive personale.

Pentru a primi aceste distinctii, cele doua modele Chevrolet au fost apreciate de 49 de jurnalisti din Statele Unite si Canada. Printre parametrii notati se afla inovatia, designul, siguranta, manipularea, costul si satisfactia soferului.

Noul Corvette Stingray este cel mai puternic model standard, al carui propulsor V 8 de 6.2 L dezvolta 466 CP (343 kW), un cuplu de 630 Nm. La volanul acesti masini sport veti atinge viteza de 100 km / h in 4.2 secunde.

Silverado 1500 are un motor V 8 de 5.3 L care genereaza 355 CP, o forta suficienta pentru a av da incredere si putere acolo unde este nevoie. Iar daca va intindeti la drum lung, pentru a economisi combustibil, aveti optiunea sa folositi 4 din cei 8 cilindri.

Credit foto: thetorquereport.com


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide