spot_img

Chevrolet anunţă jurizarea concursului Young Creative Chevrolet (YCC)

Juriul concursului de arte aplicate „Young Creative Cevrolet” a votat

Câştigătorii etapei naţionale vor fi anunţaţi pe 30 mai.

23 mai, Bucureşti. Chevrolet anunţă jurizarea concursului Young Creative Chevrolet (YCC) din acest an. Jurizarea a avut loc pe 22 mai, la sediul Chevrolet Central and Eastern Europe LLC, Bucuresti. Aşadar, cei care au evaluat lucrările tinerelor talente sunt: Wilhelmina Arz, Loreta Isac, Cristian Lupşa, Alin Gălăţescu, Hypo, Noper,Leonard Nica şi Florentina Stoica.

Juriul a deliberat treicâştigători pentru fiecare disciplină– design vestimentar, arte vizuale, video şi fotografie – urmând ca la festivitatea de premiere, din 30 mai, să fie anunţati câştigătorii pentru fiecare categorie.Anul acesta competiţia a înregistrat un număr record de instituţii participante – 9 instituţii superioare de învăţământ. Premierea va avea loc pe 30 mai, iar câştigătorii etapei naţionale(câştigătorul locului 1 la fiecare din cele patru discipline din concurs) vor intra în finalele YCC europene.

Pentru o cât mai bună transparenţă şi deliberare a lucrărilor încrise, juriul a fost compus din artişti din domenii diferite – creaţie şi critică vestimentară, artă plastică şi publicitară, ilustraţie, iar pentru a analiza cât de bine reflectă lucrările studenţilor marca auto, juriul a inclus şi doi dintre reprezentanţii Chevrolet în România: Leonard Nica(Marketing Manager) şi Florentina Stoica (PR Manager).

Astfel, creatoarea de modă Wilhelmina Arz a apreciatcel mai bine ansamblul şi eleganţa artistică, în timp ce specialistul în critica vestimentară Alin Gălăţescu a fost cel care acomparat prin argumente şi referiri. Când vine vorba de condei, mixuri şi culori diferite, artista şi art directorul Loreta Isac le îmbină fascinant, iar ilustratorul Noperşi regizorul Hypno sunt ingredientul perfect în a aprecia linia, detaliileşi prezenţa fiecărui stil. Cristian Lupşa, editorul „Decât o revistă”, a apreciat creativitatea şi inspiraţia.

Dar „despre inspiraţia” fiecărui artist vă recomandăm să aflaţi mai multe de pe pagina de Facebook a competiţiei, secţiunea notes: http://www.facebook.com/YCCRomania”Maşinile au inspirat dintotdeauna oamenii. De la designul maşinii până la transmiterea unui mesaj creativ şi eficient către consumatorul final regăsim zeci de etape în care creaţia se îmbină cu pragmatismul economic. Cum domeniul auto se reinventează şi lasă şi mai mult frâu liber ingeniozităţii, mă bucur că fac parte dintr-un juriu care înţelege arta în adevăratul sens al cuvântului.” spune Leonard Nica. Deliberările juriului naţional din fiecare ţară participantă au început în luna aceasta. Lucrările finale vor fi evaluate de juriul european al YCC 2012,format din personalităţi de seamă din domeniul artelor şi industriilor creative. Câştigătorii concursului european YCC 2012 vor fi premiaţi în cadrul ceremoniei care va avea loc în a doua parte a anului.

Despre Young Creative Chevrolet

Chevrolet Europe a lansat concursul de arte aplicate în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii tineri, aflaţi la începutul carierei. În fiecare an, artişti tineri de la un număr tot mai mare de universităţi de arte aplicate din Europa răspund provocărilor creative din disciplinele alese. Proiectele YCC sunt evaluate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Cei trei câştigători din fiecare disciplină a concursului european YCC vor primi un premiu în bani şi o invitaţie la ceremonia de premiere. Fiecare câştigător al primului loc la nivel european va fi invitat să aibă o experienţă unică şi practică, în culisele domeniului său de studiu şi va primi un premiu în bani.

La ediţia din 2012 a concursului YCC participă studenţi din universităţi de arte aplicate din 24 de ţări: Armenia (pentru prima oară în 2012), Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania (pentru prima oară în 2012), Olanda, Polonia (pentru prima oară în 2012), Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania (pentru prima oară în 2012), Elveţia şi Marea Britanie.

Sursa si credit foto: comunicat de presa Florentina Stoica
PR Manager Chevrolet Romania
Chevrolet Central and Eastern Europe LLCUn material publicat pe www.autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,114FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,160AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri