Caravana raliurilor aduce Cupa Suzuki în județul Harghita, la Raliul Perla Harghitei

| 12 iulie 2018 | 0 Comments

Din luna martie până în luna iunie a anului 2018, Campionatul Național de Raliuri a purtat echipajele din Cupa Suzuki în toate regiunile țării, începând cu zona Brașovului, ca mai apoi competițiile să se desfășoare în județele Cluj, Arad și în zona Moldovei, în județul Bacău. După două etape de asfalt și două de macadam, următoarea etapă din acest sezon se va desfășura pe asfaltul din județul Harghita, acolo unde are loc Raliul Perla Harghitei.

Cu 122 de kilometri cronometrați împărțiți în 12 probe speciale în două zile de concurs, Raliul Perla Harghitei este una din cele mai așteptate competiții din calendar, având, de-a lungul anilor, parte de probe speciale tehnice interesante și dificile, dar în același timp spectaculoase pentru numeroșii fani care se află pe margine la fiecare ediție. Publicul din zonă este cunoscut ca unul profesionist, care apreciază fiecare evoluție și susține echipajele aflate la start, totul într-o atmosferă de prietenie și fair-play.

După ce la etapele de asfalt câte 9 echipaje au luat startul în Cupa Suzuki, iar la raliurile de macadam un număr de 6 echipaje Swift Sport s-au aflat în competiție, Raliul Perla Harghitei aduce, din nou, un număr de 9 echipaje la start. Astfel, duelul în cupa monomarcă se anunță unul interesant, cu șanse la podium pentru toate echipajele, probele fiind suficient de variate încât să acopere toate stilurile și preferințele de pilotaj ale concurenților.

Ziua de vineri programează 3 probe speciale: cea mai lungă a raliului, ”Bucin”, în lungime de aproape 30 de kilometri, urmată de ”Liban”, o probă înșelătoare și dificilă, ca mai apoi echipajele să ia startul pe superspeciala din centrul orașului Odorheiu Secuiesc, cel care găzduiește și comandamentul și parcul de service. Sâmbătă, echipajele vor porni de 3 ori pe o buclă formată din 3 speciale: ”Văleni”, ”Sânpaul” și ”Lueta”, ultima fiind recunoscută pentru complexitatea sa, fiind preferată de fani și concurenți.

După 4 victorii consecutive în Cupa Suzuki, Raul Badiu și Gabriel Lazăr iau startul în Harghita Rally cu același obiectiv – să se impună în cupa monomarcă și să își crească avantajul în fruntea clasamentului provizoriu, unde sunt lideri. Radu Necula și Adrian Temeș, care ocupă locul secund în Cupa Suzuki înaintea Raliului Harghitei, vin la etapa de asfalt după ce în 2017 s-au impus aici, hotărâți să se lupte pentru victorie de la primul până la ultimul kilometru cronometrat. După locul secund la Raliul Moldovei, Bogdan Vrabie și Cosmin Diacu vin la Harghita Rally cu un plus de moral și cu dorința clară să aibă un ritm rapid, constant, care să le asigure un rezultat bun pe probele de asfalt din jurul Odorheiului Secuiesc.

După ce au avut parte de absențe la Raliul Moldovei, echipajele Andrei Gîrtofan/Doru Vraja și Dănuț Budai/Lucian Budai revin pe probele speciale ale Raliului Harghitei cu entuziasm și dorința de a concura, dornici de un ritm bun pe probele speciale și de rezultate bune.

Pentru Cristi Timisică, etapa de lângă Odorheiu Secuiesc nu înseamnă cele mai bune amintiri din 2017, când o greșeală l-a costat mult, dar știe că poate avea un ritm bun pe probele speciale de asfalt din zonă și, alături de Levente Csegzy, e hotărât să dea tot ce poate în acest weekend. Echipajul debutant Andrei Brezoszki & Dariana Mateuț – Bogdan revine pe suprafața favorită, asfalt, având ca obiectiv clar cât mai multe puncte în cupa monomarcă, dar și o clasare în topul clasamentului debutanților, acolo unde cei doi sunt lideri după 4 raliuri.

Pentru Vlad Miculici și Laszlo Csegzy, Harghita Rally va reprezenta primul start împreună, dar și prima prezență a pilotului clujean pe asfaltul de lângă Odorheiu Secuiesc, în timp ce Dorin Costea și Horațiu-Șerban Voicu revin pe probele speciale, după participarea de la Transilvania Rally, dornici să se distreze, să facă spectacol pentru fani și să acumuleze puncte valoroase în Cupa Suzuki.

Raul Badiu, lider în Cupa Suzuki, a declarat înaintea startului: ”Suntem încrezători înainte de Raliul Harghitei fiindcă am văzut că putem fi rapizi cu Suzuki și pe asfalt și pe macadam. Aici din păcate, cu excepția probei speciale Lueta, restul traseului este de așa natură să favorizeze materialul tehnic mai performant, astfel încât principalul obiectiv rămâne locul 1 la Cupa Suzuki, loc ce ne-ar asigura și maximul de puncte pe care îl putem aduce pentru DTO Tellur Rally Team. Pentru celelalte clasamente, sperăm la o clasare cât mai bună, ne-am dori să continuăm șirul de victorii dar știm ca va fi destul de dificil.”

Radu Necula vine la Harghita Rally după ce în 2017 s-a impus în Cupa Suzuki pe probele speciale de aici: ”În ultimii ani am avut rezultate mai bune în etapele de la Harghita, Iași și Sibiu decât în primele etape din sezon. Raliul Harghitei are o configurație care îmi place în mod special și singurul obiectiv real este să reușim cel puțin ritmul pe care l-am avut anul trecut pe probe. Proba „Lueta” este superbă, nu ar strica să avem vreme bună după ultimele raliuri, dar ne place și pe ud.”

Pentru Bogdan Vrabie, obiectivul la Raliul Perla Harghitei este să obțină un loc fruntaș în clasament: ”Ne bucurăm că suntem prezenți la Raliul Harghitei, este un raliu frumos, deși îmi plăcea mai mult varianta pe macadam. Sper să ne găsim un ritm bun și să ne îndeplinim obiectivele, un loc cât mai sus în clasament. Bafta colegilor!”

După o pauză, Andrei Gîrtofan revine pe probele speciale la raliul de asfalt din județul Harghita: ”Mă bucur foarte mult că am revenit după o pauză destul de lungă. Împreună cu Doru, ne dorim să avem un ritm mai bun decât anul trecut, mai tehnic și mai constant. În același timp, eu cred ca proba “Lueta” poate schimba clasamentul consistent, întrucât este o probă de o complexitate deosebită, foarte tehnica și în același timp rapidă. Vă așteptăm pe probe. Bafta tuturor!”

Dănuț Budai a absentat la etapa anterioară, astfel încât vine la Raliul Perla Harghitei cu entuziasm și dorința de concurs: ”Venim cu plăcere de fiecare dată la Raliul Harghitei. Revenim după o scurtă pauză competițională, dar suntem pregătiți să mergem tare și să avem un ritm cât mai ridicat. Sper să ne distram și la finalul raliului să plecam acasă cu un rezultat cât mai bun.”

Cristi Timisică progresează constant de la un raliu la altul, iar etapa harghiteana va fi la fel: ”Revin la Harghita după o experiență dulce-amăruie de anul trecut, etapă unde am mers foarte bine, însă în care o mică greșeală m-a costat mult. Îmi plac foarte mult probele, fiind exact pe gustul meu, ”Lueta” fiind una din cele mai frumoase probe pe care am concurat.”

Singurul debutant din Cupa Suzuki, Andrei Brezoszki revine pe suprafața sa preferată: ”Pentru noi, etapa de la Harghita reprezintă revenirea pe suprafața mea preferată, pe care îmi doresc să măresc ritmul de la o probă la alta. Ca obiectiv ne dorim o clasare cât mai bună în cadrul Cupei Suzuki și, dacă se poate, victoria în clasamentul debutanților.”

Pentru Vlad Miculici va fi primul start în Raliul Perla Harghitei, pilotul clujean urmând a porni în concurs alături de un nou copilot: ”Pentru mine va fi prima dată când iau startul la Harghita, deci nu prea știu la ce să ma aștept. Nu cunosc deloc probele, joi o sa le vad prima dată, însă sunt convins că ne vom simți bine pe ele. Sper să avem cu toții parte de un raliu fără evenimente deosebite și, dacă se poate, fără ploaie.”

După participarea de la Cluj-Napoca, la Transilvania Rally, Dorin Costea și Horațiu – Șerban Voicu revin în Cupa Suzuki: ”A doua etapă pentru noi este tot una de asfalt. În condițiile tehnice date, păstrăm obiectivul avut și la Transilvania Rally: distracția și acomodarea între noi. Probele ne plac și sper ca vremea să țină atât cu noi, cât și cu spectatorii. Facem să fie frumos!”

Fiind prezenți alături de concurenții din Cupa Suzuki la Raliul Aradului și Raliul Moldovei, Stefanini, partenerul cupei monomarcă, continuă să susțină echipajele care concurează cu modelul Swift Sport și la Raliul Perla Harghitei. Stefanini este o companie braziliană cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 73 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi.

Clienții vin din sectoare precum servicii financiare, industria prelucrătoare, telecomunicații, industria chimică, servicii, tehnologii, sectorul public și beneficiază de un set complet de servicii mature și profesionale, care acoperă întregul ciclu de viață al unei aplicații.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Raliul Sibiului 2019, surprizele pentru fani sunt dezvăluite de către organizatorii competiției

Momentele cheie ale Raliului Sibiului 2019 vor fi transmise live

Închide