spot_img

Campionatul Promo Rally Pro-X este gata de start

  • Duminică, 27 noiembrie se deschide sezonul de competiții pentru automobiliștii amatori
  • “Prejmer circuit” gazda campionatului
  • Pro-X premiază câștigătorii de etape, iar Infinity Trophy asigură cupele pentru fiecare etapă
  • Auto Blic premiază câștigătorii clasamentelor generale

AFISA devenit un obicei al Asociatiei Judeţene de Automobilism Sportiv (AJAS) Braşov, în speţă al clubului Auto Blic, de a valorifica prin organizarea de competiţii sportive pentru amatori pauza de iarnă a motorsportului Românesc. Campionatul Judeţean de Promo Rally, continuator al competiţiilor desfăşurate sub denumirea generică „O Noua Generaţie”, revine în actualitate şi în pauza competiţionala 2016-2017 cu un format asemănător ediţiei 2015-2016 şi este dedicat exclusiv celor care doresc să acceadă către înalta performanţă a automobilismului sportiv.

Ca şi în ediţiile anterioare, campionatul este organizat după normele şi regulamentele Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), cu reguli mai permisive în ceea ce priveşte echipamentul de securitate, dar desfăşurat pe trasee mai puţin periculoase. În ceea ce priveşte aplicarea regulamentelor sportive, toate etapele se vor desfăşura sub strictă supraveghere a oficialilor FRAS – AJAS. Competiţia este deschisă doar amatorilor din întreaga ţară și se va desfăşura în (minim) trei – (maxim) cinci etape, în perioada noiembrie 2016 – martie 2017.

Campionatul din acest sezon se va desfășura pe circuitul de karting de la Prejmer (la 10 km de  Braşov). Configuraţia circuitului şi a spaţiilor adiacente permite organizatorului să pună la dispoziţia participanţilor, la fiecare etapă, trasee de concurs diferite. Se vor schimba atât sensul de desfăşurare, desenul traseului dar şi suprafaţa de rulare.

Evaluarea (arbitrajul) participanţilor în vederea desemnării castigatirlor de clase, etapă cu etapă va fi asigurată de echipa de oficiali din cadrul Colegilui Judeţean de Arbitrii Braşov. Câştigătorii vor fi premiaţi după ce echipa managerială Auto Blic a reuşit să pună la punct detaliile privind premiile acordate atât câştigătorilor de etape, cât şi celor care vor ieşi invigatori în clasamentele generale a celor trei clase de concurs.

Premiile de etape vor fi asigurate că şi în sezonul trecut de partenerul oficial al campionatului, compania Pro-X. De cupe se va ocupa compania Infinity Trophy, partenerul Auto Blic şi pentru etapele din campionatele naţionale. Nu în ultimul rand Auto Blic va facilita obţinerea de licenţă de “pilot debutant de coastă” pentru învingătorii clasamentelor generale. Licenţa include participarea câştigătorilor la cursurile unei şcoli de pilotaj sportiv şi susţinerea logistica pentru întocmirea dosarului de licenţiere.

“Ne aşteptam la o participare cel puţin la fel de numeroasă ca și în sezonul 2016 având în vedere interesul manifestat de potențialii participanţi” a declarat Cristian Andrei, directorul de orgnizare din cadrul Auto Blic, managerul proiectului Promo Rally, citat de autostiri.ro. “Schimbarea configuraţiei traseului de concurs, premiile puse în joc şi nu în ultimul rând dorinţa tinerilor posesori de automobile de a participa la curse ne face să fim optimisiti asupra succesului acestui proiect şi în acest sezon”, a adăugat acesta.

Înscrierile pentru prima etapă continua până vineri, 25 noiembrie, urmând ca cei care se vor înscrie în ziua de concurs să plătească o taxă de intarziere.

Toate detaliile şi documentele sportive sunt disponibile pe www.autorally.ro, iar informaţii suplimentare se pot obţine pe mail sau la telefon, prin apelarea persoanelor nominalizate în documente.

Promo Rally Pro-X 2016-2017 este susţinut de PRO-X în calitate de partener oficial, de CYCLON MOTORSPORT, Infinity Trophy şi de ZIZIN în calitate de parteneri.

Promo Rally Pro-X 2016-2017 este organizat de Auto Blic şi se desfăşoară sub egida AJAS- FRAS

Parteneri media: Rock FM şi www.autorally.ro

Calendarul competiţional (proiect)
Etapa I             Duminica 27/11/2016 asfalt circuitul mic*

Etapa a-II-a     Duminica 18/12/2016 asfalt circuitul mare*

Etapa a-III-a    Duminica 22/01/2017 asfalt in urmarie*

Etapa a-IV-a   Duminica 19/02/2017 mixt*

Etapa a-V-a     Duminica 12/03/2017 asfalt*

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri