spot_img

Boc solicită noi controale la benzinari!

Primul-ministru Emil Boc a solicitat, în şedinţa de guvern de miercuri, Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală să declanşeze inspecţii fiscale generale la companiile petroliere din România care au majorat nejustificat preţul carburanţilor, pentru a se constata dacă veniturile obţinute astfel se reflectă în profitul firmelor respective şi implicit în taxele şi impozitele plătite.

De asemenea, premierul a cerut şi o verificare privind respectarea normelor concurenţiale, în condiţiile în care firmele au ridicat simultan preţul carburanţilor, deşi cotaţiile internaţionale nu justificau acest lucru.

Potrivit unui raport al ANAF, prezentat de premier în şedinţa de Guvern, creşterea preţului la carburanţi nu se justifică pe seama taxelor impuse de Executiv.

„Nu se poate justifica creşterea preţului la carburanţi pe seama poverii fiscale puse de Guvern”, a spus Boc.

El a arătat că preţul carburantului la pompă a crescut cu 20% de la începutul până la finalul anului 2010, în condiţiile în care taxele impuse s-au diminuat de la 52,5% la 48,8%, chiar şi în împrejurările majorării TVA de la 19% la 24%, a spus Boc.

Sursa: AGERPRES

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
704CititoriConectați-vă
1,350AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri