BMW multiplu câştigător de premii în 2014

| 8 ianuarie 2015 | 0 Comments

P90148168-lowResPentru BMW, 2014 a fost, sub toate aspectele, unul de succes, cu peste 50 de premii naţionale şi internaţionale. Câştigătorii distincţiilor au fost aleşi de jurii formate de cititorii revistelor de specialitate sau de jurnalişti specializaţi care au ales învingătorii în diferite domenii şi categorii. Spectrul de distincţii variază de premii pentru design, dezvoltare durabilă, sportivitate şi inovaţie până la conectarea inteligentă a automobilelor.

Succes internaţional
Printre cele mai importante premii s-au numărat renumitul „International Engine of the Year Award”, câştigătorul fiind determinat de un juriul de specialitate compus din 82 de jurnalişti auto din 34 de ţări. Motorul de 3,0 litri – pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie – cu tehnologie BMW TwinPower Turbo a fost declarat câştigătorul râvnitului premiu în categoria sa pentru a patra oară consecutiv. Acelaşi juriu a premiat modelul BMW i3 cu titlul „World Green Car of the Year”, recunoscând şi tendinţa pe care o impune prin designul său cu titlul „World Car Design of the Year”. În SUA BMW a obţinut încă o dată două premii la 2015 Ward’s 10 Best Engines: pentru propulsorul BMW i3 şi noul motor de 3 cilindri benzină, Twin PowerTurbo, prezentat pe MINI şi BMW.

Colaborarea dintre „Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design” (Muzeul pentru Arhitectură şi Design Chicago Athenaeum) şi „European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies” (Centrul European pentru Arhitectură, Designul Artei şi Studii Urbane) au distins BMW Seria 3 GT şi BMW Pininfarina Gran Lusso Concept cu „Good Design Award”.

Poziţia de lider tehnologic deţinută de BMW ConnectedDrive în domeniul sistemelor de asistenţă a fost confirmată de locurile fruntaşe la nivel naţional şi internaţional. BMW a primit „Euro NCAP Advanced Award” pentru sistemul de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking, un sistem de asistare a conducătorului care reduce pericolul unei coliziuni cu pietonii în traficul urban. Mai mult, noua tehnologie BMW Laserlight a fost distinsă cu „Editorial Award for Technology 2014”, acordat de revista AutoScout24 în cadrul Internet Auto Award, cel mai important premiu public pentru internet din Europa pentru industria auto.

De asemenea BMW i8 a fost votat „Top Gear Magazine’s Car of the Year” de către revista britanică Top Gear. În decizia sa, revista a menţionat că „BMW este un reper în istoria automobilului şi o afirmaţie glorioasă pentru un viitor interesant şi pozitiv”. În Germania, cititorii revistei de specialitate „auto, motor und sport” s-au numărat printre cei care au votat BMW i3, BMW Seria 4 Coupé şi BMW Seria 5 ca fiind „Best Cars”.

Designul BMW la cel mai înalt nivel
Anul 2014 a însemnat acordarea „Red Dot” mai multor modele BMW. „Red Dot Design Award” este conferit de un juriu internaţional format din specialişti în cadrul unei competiţii de design organizată de Centrul de Design al landului Renania de Nord-Westfalia pentru produse cu o calitate remarcabilă a designului. Premiul a fost primit de BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 3 GT, BMW Seria 4 Coupé şi Cabriolet, precum şi de BMW i3 la categoria „Best of Best”. De asemenea, şi BMW i8 a primit „Red Dot Award”. Mai mult, automobilul a fost distins de Industrie Forum Design e.V cu „iF product design award 2014” ca recunoaştere a stilului său inovator.

Premii importante pentru dezvoltare durabilă, eficienţă şi calitate
Succesul BMW în competiţia „Green Mobility Trophy” organizată de „Auto Zeitung” subliniază în cea mai impresionantă manieră angajamentul ferm al mărcii faţă de problemele de mediu şi de dezvoltare durabilă. În 2014, BMW a câştigat şase dintre cele şapte premii. Aproximativ 14.000 de cititori ai revistei de specialitate şi-au exprimat voturile în favoarea automobilelor şi tehnologiilor sustenabile şi eficiente. BMW i3 s-a clasat de două ori pe primul loc: cea mai bună maşină electrică şi cea mai bună maşină cu construcţie uşoară. BMW i8 a fost votat „Cel mai bun automobil hybrid”. Mai mult, BMW 320d EfficientDynamics Edition a fost distins cu titlul „Best Economy Diesel”, iar motorul BMW de doi litri, cu patru cilindri, cu titlul „Best Downsizing Engine”.
Politica unică de dezvoltare durabilă a mărcii BMW a obţinut victoria în „Green Mobility Trophy” la categoria „Brandul cu cea mai bună protecţie a mediului”. În plus, BMW a primit „GTÜ Quality Trophy 2014” pentru calitatea tehnică remarcabilă a automobilelor sale şi service-ul bun. Premiul a fost acordat de GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) pe baza datelor obţinute din aproximativ cinci milioane de inspecţii auto.

BMW i3, conceptul revoluţionar care a fost conceput din start pentru electromobilitate şi care dispune de un habitaclu cu structură din carbon foarte rezistent şi ultrauşor, i-a încântat pe jurnaliştii de specialitate din lumea întreagă. De exemplu, pe lângă premiile naţionale şi internaţionale de design, automobilul a fost recompensat cu „Premiul Paul Pietsch” acordat de revista „auto, motor und sport” pentru cel mai inovator concept tehnologic. Al doilea model din portofoliul BMW i, automobil sport hybrid BMW i8, a fost şi el distins cu premii, printre care „Auto Trophy” decernat de publicaţia auto „Auto Zeitung”. Cititorii au votat BMW i8 ca fiind „Cel mai bun automobil nou” şi „Cel mai bun automobil electric/hybrid”.

Dublă victorie pentru BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé
Modelele sportive BMW au fost întotdeauna sinonime cu plăcerea remarcabilă a condusului. Imediat după lansarea pe piaţă în iunie 2014, cele două modele de înaltă performanţă BMW M3 şi BMW M4 au fost imediat desemnate drept câştigătoare de cititorii revistelor de specialitate. Ambele modele au primit „sport auto Award 2014”, acordat de „sport auto”, şi „Sportscars of the Year”, conferite de „Auto Bild Sportscars”.

Poziţia de lider tehnologic în domeniul conectivităţii automobilelor confirmată încă o dată
Ca şi în anul 2013, BMW ConnectedDrive a fost distins şi în 2014 cu „Golden Computer”, pentru conectarea inteligentă a automobilului, de către cititorii „Computer Bild”, revista de computere cu cel mai mare tiraj din Europa, şi ai altor două publicaţii din acelaşi grup, „Computer Bild Spiele” şi “Audio Video Foto Bild”, precum şi de cei ai computerbild.de. Mai mult, BMW ConnectedDrive a reuşit să se impună şi în sondajul efectuat printre cititorii publicaţiei de specialitate „connect”, câştigând „connect Community Award 2014” la categoria „Conectivitatea Automobilului”. Sistemul, s-a explicat, a câştigat votul datorită rolului său de deschizător de drumuri. Acest succes, care s-a bazat pe voturile a aproximativ 100.000 de cititori, subliniază poziţia de lider pe care BMW o deţine în domeniul conectivităţii automobilelor.

Combinaţia între competenţa auto şi cea pentru computere a cititorilor face ca aceste premii să fie importante. 42.700 de cititori ai revistei auto „auto, motor und sport” şi ai celei de computere „CHIP” au decis: „Car Connectivity Award” se acordă sistemului BMW de asistare a conducătorului Driving Assistant Plus la categoria „Sisteme de Asistenţă” şi sistemului BMW Head-Up Display în categoria „Concepte de Operare”. „Auto Bild” şi „Computer Bild” au acordat „Connected Car Award” pentru soluţiile multimedia şi de entertainment din portofoliul BMW ConnectedDrive şi au apreciat sistemul de informaţii în timp real despre trafic RTTI cu „Pionier Award” pentru inovaţii deschizătoare de drumuri.

Câteva dintre cele mai importante premii acordate BMW în 2014:
Distincţii conferite de World Car Awards:
– World Green Car of the Year pentru BMW i3
– World Car Design of the Year pentru BMW i3
– Motorul Anului pentru motorul BMW de 3,0 litri, pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie

Distincţii acordate de Euro NCAP:
„Premiul Euro NCAP Advanced”:
– sistemul de avertizare la pietoni cu funcţia City Braking
– sisteme de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive

Distincţii acordate de „auto, motor und sport”:
„Best Cars”:
– BMW i3, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 5 în fiecare din segmentele respective
„Premiul Paul Pietsch”:
– BMW i3 pentru cel mai inovator concept tehnologic
„autonis”:
– BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 4 Coupé: cele mai atractive automobile din segmentele respective

Distincţii acordate de „Auto Zeitung”:
„Green Mobility Trophy”:
– BMW i3 în categoria „Best Electric Car” (Cel mai bun automobil electric)
– BMW i8 în categoria „Best Hybrid Car” (Cel mai bun automobil hybrid)
– BMW 320d EfficientDynamics în categoria „Best Economy Diesel” (Cel mai bun model diesel economic)
– Motorul pe benzină, cu patru cilindri, în categoria „Best Downsizing Engine” (Cel mai bun motor în downsizing)
– BMW ca brandul cu cea mai bună protecţie a mediului

„Auto Trophy”:
– BMW i8 ca „Cel mai bun automobil nou” şi „Cel mai bun automobil electric/hybrid”

„Design Trophy”:
– BMW i3 în categoria „Automobile de clasă mică/pentru oraş”
– BMW i8 în categoria „Automobile sport”
– BMW Seria 2 Coupé în categoria „Clasa compactă”

Distincţii acordate de „sport auto”:
„Premiul sport auto 2014”:
– BMW M135i în categoria „Automobile de clasă compactă”
– BMW M235i în categoria „Modele coupé cu preţul până la 50.000 de euro”
– BMW M3 în categoria „Modele sedan cu preţul până la 100.000 de euro”
– BMW M4 în categoria „Modele coupé cu preţul până la 100.000 de euro”
– BMW 335i în categoria „Modele sedan/break cu preţul până la 50.000 de euro”

Distincţii acordate de „Auto Bild Sportscars”:
„Auto Bild Sportscars of the Year”:
– BMW M3 în categoria „Modele sedan de serie”
– BMW M4 în categoria „Modele coupé de serie”

Distincţii acordate de GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung:
„GTÜ Quality Trophy” pentru BMW ca cel mai bun brand

Distincţii acordate de „Top Gear Magazine”:
„Top Gear Magazine’s Car of the Year”:
– BMW i8 în categoria „Automobilul Anului 2014”

Distincţii acordate de Centrul de Design al landului Renania de Nord-Westfalia:
„Red Dot Design Award”:
– BMW i3 în categoria „Best of Best” pentru cea mai bună calitate a designului şi pentru design ce deschide tendinţe
– BMW i8, BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 3 GT, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 4 Cabriolet pentru calitatea înaltă a designului

Distincţii acordate de Consiliul German al Designului:
„German Design Award 2014”:
– BMW i3 în categoria „Transport şi Spaţiu Public”

Distincţii acordate de Muzeul de Arhitectură şi Design Chicago Athenaeum şi de Centrul European pentru Arhitectură, Designul Artei şi Studii Urbane:
„Good Design™ Award 2013”:
– BMW Seria 3 GT, BMW Pininfarina Gran Lusso Concept în categoria „Transport”

Distincţii acordate de iF Industrie Forum Design e.V:
„iF product design award 2014”:
– BMW i3, BMW i8, BMW X5, BMW Seria 2 Coupé, BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 3 GT, fiecare în categoria „design de transport/automobile speciale”

Distincţii acordate de Automotive Interiors Expo:
„Automotive Interiors Expo Award”:
– BMW i3 în categoria „Production Interior Vehicle Design of the Year”

Distincţii acordate de „Computer Bild”:
„Golden Computer”:
– BMW ConnectedDrive în categoria „Automobil Conectat”

Distincţii acordate de „Computer Bild” şi „Auto Bild”:
„Connected Car Award”:
– „Cele mai bune soluţii multimedia şi de entertainment”
„Pionier Award”:
– Real Time Traffic Information (RTTI / informaţii în timp real despre trafic)

Distincţii acordate de „auto, motor und sport” şi „CHIP”:
„Car Connectivity Award”:
– Driving Assistant Plus în categoria „Sisteme de Asistenţă”
– Head-Up Display în categoria „Concepte de Operare”

Distincţii acordate de Fundaţia Berthold Leibinger:
„Leibinger Prize 2014”:
– tehnologia BMW Laserlight în categoria „Tehnologii cu lumini laser”

Distincţii acordate de „AutoScout24 Magazine”:
„Internet Auto Award”:
– tehnologia BMW Laserlight în categoria „Editorial Award for Technology”
– BMW i8 în catergoria „Automobile electrice”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
A doua ediție Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Competiția ciclistă este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu RoadGrandTour.

Închide