BMW Motorsport lansează competiţia internaţională de design pentru un livery BMW M4 GT4 – sim racing şi motorsportul se întâlnesc

| 9 iulie 2020 | 0 Comments

Comunitatea sim racing invitată să propună un livery BMW M4 GT4 pentru platforma iRacing – cea mai bună schiţă va deveni realitate şi va apărea pe circuit la DTM Trophy. Juriul valoros care include artistul multimedia Cao Fei. Cele mai bune trei idei vor primi premii financiare pentru a sprijini comunitatea artistică într-o perioadă de pandemie.

Indiferent că este vorba de lumea reală sau pe un circuit virtual, designul e mereu foarte important. Prin „Livery Contest” pentru BMW M4 GT4, BMW Motorsport lansează o nouă competiţie de design în care participanţii din comunitatea de sim racing pot da frâu liber creativităţii lor şi chiar îşi pot vedea designul de vis pe un circuit real. Sloganul competiţiei este „FUZIUNE ÎNTRE LUMEA REALĂ ŞI SIM RACING”. Cei interesaţi pot afla toate informaţiile şi materialele aici: b.mw/m4gt4liverycontest_EN.

Maşina de bază pentru crearea designului este BMW M4 GT4 aşa cum este utilizată pe platforma de sim racing iRacing. De la debutul său virtual în iunie, acest model BMW M Customer Racing a devenit foarte populară în comunitatea sim. Designul câştigător va fi disponibil pentru toţi fanii BMW în iRacing, dar va fi utilizat şi în motorsportul real. Unul dintre modelele BMW M4 GT4 din DTM Trophy va fi decorat cu designul câştigător la finala de la Hockenheim (Germania), la 7-8 noiembrie. Competiţia de design demonstrează din nou numeroasele faţete pe care sim racing le oferă dincolo de duelurile pentru secundele virtuale.

Rudolf Dittrich, director general BMW Motorsport pentru dezvoltarea vehiculelor şi iniţiator al competiţiei, citat de autostiri.ro, a declarat: ,,Sunt foarte curios să văd care va fi designul câştigător. Aştept cu nerăbdare înscrierile creative din partea comunităţii sim racing, care împărtăşeşte dragostea noastră pentru ambele universuri ale motorsportului – cel virtual şi cel real. De asemenea, dorim să sprijinim artiştii în această perioadă dificilă. Faptul că o avem în juriu pe Cao Fei, care a creat inovatorul BMW M6 GT3 Art Car, arată cât de important este acest proiect pentru noi”.

Artistul multimedia chinez Cao Fei, Michael Scully (directorul de design al BMW Motorsport) şi pilotul oficial BMW Bruno Spengler formează juriul. Comunitatea BMW Motorsport de pe social media va putea să-şi exprime preferinţele pentru alegerea celor mai bune designuri, prin intermediul votului online.

Premiul pentru locul întâi este implementarea designului pe modelul BMW M4 GT4 real şi un premiu de 3.000 de dolari; locurile al doilea şi al treilea vor primi premii în banii în valoare de 2.000, respectiv 1.000 de dolari.

Termenul limită de înscriere este 5 august 2020.

Su rsa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: DTM, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide