Best Global Brands: nici un alt constructor auto premium din Top 100 nu a evoluat mai mult decât MINI

| 14 octombrie 2016 | 0 Comments

P90188484_lowRes_launch-campaign-for-Un brand autentic şi emoţional, cu produse atractive şi comunicare de brand distinctivă: realinierea sistematică a mărcii MINI se dovedeşte a fi un succes. În actualul clasament Best Global Brands, realizat de agenţia Interbrand, valoarea mărcii MINI a urcat cu 18 procente – cea mai mare creştere a oricărui constructor auto premium din Top 100, doar alte două mărci reuşind o rată de creştere atât de puternică. Cu o valoare a mărcii de aproape 4,9 miliarde de dolari, marca premium din Marea Britanie a urcat zece locuri până pe poziţia a 88-a.

MINI îşi continuă creşterea puternică în ceea ce priveşte valoarea mărcii. În 2014, marca încă nu intrase între primele 100 de branduri ale lumii, dar a debutat pe locul al 98-lea în 2015 şi acum a reuşit o evoluţie de zece poziţii în decurs de un singur an.

Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv MINI, explică motivele care fac MINI o marcă de succes: „Creşterea mărcii este o consecinţă a faptului că face oamenii fericiţi – ceea ce înseamnă că le îndeplineşte nevoile şi pasiunile”.

Această creştere puternică a valorii brandului vine pe fondul implementării sistematice a realinierii mărcii care a fost anunţată în 2015. Designul, autenticitatea şi valoarea intrinsecă definesc noua identitate de brand, care este reflectată în apariţia vizuală şi noua tonalitate de comunicare. Noua filosofie de brand renunţă la tot ceea ce nu este necesar, lăsând mai mult spaţiu pentru ceea ce este important şi concentrându-şi atenţia pe mesajele importante, comunicate într-o manieră autentică. „Marca este în evoluţie; în prezent, suntem în cursul unei repoziţionări majore”, subliniază Sebastian Mackensen, vicepreşedinte executiv MINI. „MINI este nu doar o marcă auto foarte emoţională, ci şi un brand de lifestyle urban autentic care se poziţionează într-o serie de noi domenii.” 

MINI caută să ofere răspunsuri la probleme reale ale convieţuirii în oraşele de pe mapamond. Prin prezentarea revoluţionarului MINI VISION NEXT 100 Vision Vehicle ce a avut loc în iunie 2016, marca a oferit o avanpremieră a gândurilor sale. MINI îşi propune să continue formarea, în mod activ, a spiritului vremurilor şi să-l conecteze cu publicul-ţintă urban tânăr.

Pentru a reuşi acest lucru, MINI este activ şi în afara lumii auto. În 2016, MINI Fashion a participat la evenimentul de modă masculină PITTI Uomo, în timp ce MINI Living a avut apariţii la Salone del Mobile şi la alte expoziţii.

Spre finalul anului 2016, marca va deschide un centru ambiţios pentru designeri în Brooklyn (New York) cu numele A/D/O. Prin acceleratorul de afaceri start-up URBAN-X, investeşte şi în antreprenori care vor să facă mai atractivă viaţa în oraşe. Esther Bahne, director pentru Brand Strategy şi Business Innovation: „Anul acesta, am început să ne angajăm mai profund în domenii precum arhitectura urbană, designul, moda şi antreprenoriatul – dezvoltând şi investind în produse de relevanţă mare pentru oamenii ce trăiesc în oraşele din lume.

Aceasta va conduce creşterea mărcii MINI pe termen mediu şi lung, asigurând că vom continua să producem o gamă de produse şi servicii atractive şi să cucerim un nou public-ţintă”.

Creşterea constantă a mărcii MINI este acompaniată de o creştere corespunzătoare a livrărilor de produse. În primele opt luni ale anului 2016, vânzările au crescut cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ajungând la un total de 223.913 automobile. Cei mai importanţi vectori de creştere pentru marca premium au fost MINI Clubman – inclusiv cea mai sportivă variantă a sa, recent lansatul MINI John Cooper Works Clubman – şi noul MINI Cabrio, lansat în primăvară.

„Best Global Brands” 2016 este a 127-a ediţie a raportului ce este publicat anual de compania de consultanţă de brand la nivel mondial Interbrand, care analizează modul în care brandurile determină succesul unei companii. Evaluarea este bazată pe succesul financiar al produselor şi serviciilor, rolul mărcii în luarea deciziilor de către clienţi şi impactul său asupra preţurilor companiei. În medie, valoarea mărcilor din Top a crescut cu 4,8% faţă de 2015.

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premieră mondială pentru noul Opel Mokka

Un autovehicul menit să provoace emoții și să paveze drumul pentru marcă, noul Opel Mokka este primul model care integrează...

Închide