Baja Poland 2018: Barbu Claudiu – Mihai Ban, locul III la Clasa T2.2 in Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

| 3 septembrie 2018 | 0 Comments

In lupta cu timpul, resursele sau kilometrii, Barbu Claudiu, sportivul echipei TRANSCARPATIC Rally Team pare neobosit. De admirat și respectat efortul sportivului roman care participa la competiții atât în campionatul intern cat si la etapele din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country.

Pentru a face fata maratonului competițional, sportivul roman a găsit o soluție ingenioasa si de bun augur pentru cursa Baja Poland. Doua echipe și doi piloți și-au unit efortul pentru aceasta cursa: TRANSCARPATIC Rally Team – TRANSILVANIA Rally Team, respectiv Barbu Claudiu/ pilot si Mihai Ban/navigator. Ambii sportivi au fost prezenti cu echipele proprii si la etapa desfășurată în Ungaria.

Baja Poland 2018 rămâne o cursa aparte, deosebita pentru Claudiu și Mihai care reușesc sa adauge o filă nouă motosportului romanesc, disciplinei sportive pe care o practică: rally raid-ul.

Din Polonia, Barbu Claudiu se îndreaptă spre etapa din cadrul Campionatul National de Rally Raid, TRANSCARPATIC Rally Raid programata în perioada 04 – 09 septembrie, intre Brașov si Vama Veche. Imediat după terminarea cursei Barbu Claudiu va parcurge peste 400 de kilometri pentru cursa din Turkmenistan. Felicitări și multa baftă!!!

Iata ce a consemnat pe pagina sa de facebook, Claudiu Barbu:

,,Locul III obtinut de Echipajul Romaniei la Clasa T2.2 in Campionatului Mondial de Rally Raid, Etapa IX – Baja Polonia!

Am ales parcursul strategic in detrimentul adrenalinei. Si am ales bine. Prima etapa in care am obtinut puncte FIA.

Mihai a stiut sa ma tempereze in momentele in care exageram putin (nu si-a tasat mai mult de trei vertebre), dar si sa ma „injecteze” pentru a nu risca timpii maximali. Totul pe o navigatie impecabila si un ton desavarsit – ingrediente cheie pentru obiectivul propus. Putin mai mult ajutor si din partea masinii, si rezultatul ar fi fost altul. Dar cu cea mai „batrana” masina dintr-un Campionat Mondial, si un singur om la asistenta, Paul, care a substituit cei 5 tehnicieni ale celorlalte echipaje, nu poti considera decat ca ai motive sa fii mandru de rezultat. Al doilea nostru tehnician, Gabriel, a ramas in tara pentru a pregati RZR-ul Polaris, cu care, incepand de marti, vom concura la cea mai lunga cursa din national: 1.500 km. In acest moment, suntem in drum spre tara, sperand ca vom parcurge cei 2.000 km in timp util.
Pana la urma, asta inseamna TRANSCARPATIC: trecem Carpatii, orice-ar fi!

Si pentru ca suntem neobositi, sambata vom pleca direct spre Turkmenistan, raliu ce reprezinta un adevarat test pentru DAKARUL ce va urma.

Sponsorii Echipajului ce au reprezentat Romania la Baja Polonia:

Primaria Orasului Nasaud si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud;
Reinvent Consulting;
Auto Luc;
Frasinul;
RAAL;
ASP East;
Best Ride;
DIMEX 2000 Company.

Imagini preluate de pe pagina sportivului Claudiu Barbu


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide