AutoHop.ro, platforma ridesharing

| 17 octombrie 2014 | 0 Comments
AutoHop noua alternativa de a calatori

AutoHop noua alternativa de a calatori

AutoHop noua alternativa de a calatori

Aflată pe piața din România din primăvară, AutoHop este platforma care interconectează conducătorii auto și pasagerii care călătoresc pe aceleași rute. Datorită ridesharingului, conducătorii auto împart costurile călătoriei, iar pasagerii ajung la destinație confortabil, deseori door to door, indiferent că este vorba de un drum în România sau în străinătate.

Când suntem în postura de conducători auto, de multe ori ajungem să renunțăm să ne mai deplasăm în afara orașelor din rațiuni financiare. Iar când suntem pasageri ajungem foarte des la concluzia că pe foarte multe din rute transportul public nu corespunde nevoilor noastre. În aceste condiții, AutoHop este o rețea de transport impulsionată de oameni și care pune în legătură conducătorii auto și pasagerii. Acest tip de platforme sunt populare în întreaga Europa și peste 20 de milioane de oameni practică ridesharingul.

 Ce este ridesharing-ul?

  • Călătoriile sunt pe distanțe lungi, între orașe;

  • Este practicat exculsiv cu scopul de a împărți costurile;

  • Conducătorii auto care călătoresc oricum își oferă locurile;

  • Folosind platforma ai informații despre viitorii pasageri, iar ei știu cu cine vor călători;

Cum funcționează? Conducătorul auto postează ruta și data la care va călători, alături de informații precum numărul de locuri disponibile și prețul. Pasagerii intră și caută curse pe rutele care îi interesează și ulterior contactează șoferul. Fiecare conducător auto și fiecare pasager are propriul profil pe AutoHop sau se poate loga cu profilul de pe Facebook. Astfel este creată transparența și fiecare știe cu cine va călători. În plus, se oferă raitinguri și poți afla opinia celorlalți utilizatori AutoHop. Platforma poate fi accesată pe siteul www.autoshop.ro sau direct din aplicația disponibilă pentru dispozitivele cu sistem de operare Android.

Istvan Haidekker (fondator AutoHop):  ”Ideea înfințării AutoHop s-a născut după ce am înțeles că în multe țări din Europa de Sud-Est să călătorești în autobuze și trenuri este scump, îți consumă mult timp și este plictisitor. Am simțit asta pe propria piele și am vrut să oferim o alternativă mai agreabilă și la prețuri accesibile.”

Printre membrii comunității AutoHop poți întâlni oameni care au urcat pe Everest, medici, actori, întreprinzători, studenți etc. Platforma, care a devenit deja o comunitate, se adresează tuturor celor care doresc să călătorească în siguranță și să împartă costurile.

Pe lângă România, unde are deja peste 50.000 de utilizatori, AutoHop este platforma preferată pentru ridesharing și în Serbia, Croația și Ungaria.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

 


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: News

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide