Alexandru Cascatău începe sezonul în BMW Clubsport Trophy la Spa-Francorchamps

| 12 aprilie 2018 | 0 Comments

După un test de acomodare la mijlocul lunii martie, Alexandru Cascatău s-a decis să facă pasul spre BMW Clubsport Trophy pentru sezonul 2018. Tânărul pilot de 25 de ani, originar din Constanța a bătut palma cu cei de la Van der Horst Motorsport, în urma ritmului bun afișat la testul inițial. După o pauză competițională destul de lungă, Alexandru țintește podiumuri internaționale în 2018.

Campionatul belgian debutează pe 15 aprilie, pe legendarul circuit Spa-Francorchamps cu o cursă de 400 de minute, cea mai lungă din tot sezonul. Pe parcursul anului, deja consacratul traseu de Formula 1 va fi vizitat de șase ori în total, ultima etapă din sezon având să se desfășoare la Zolder.

Spa 400 este deja un eveniment bine cunoscut pe scena belgiană și promite un spectacol inedit prin varietatea mașinilor ce se aliniază la start. În acest moment peste 30 de echipaje sunt înscrise pentru cursa de anduranță din munții Ardeni, la diferite clase. Și durata extinsă va prezenta o provocare în sine, atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic, întrucât materialul de concurs va trebui să reziste peste șase ore și jumătate pe un circuit foarte rapid, unde o mare parte din tur se parcurge cu accelerația la podea.

Alexandru va pilota BMW-ul E90 în specificație Clubsport Trophy cu numărul 42, și va face echipă cu Jeromy Hessels (Olanda) și Steven Dewulf (Belgia). Colegii mai experimentați vor reprezenta un punct de reper foarte bun pentru pilotul originar din Constanța, aceștia având multiple victorii și podiumuri în acest campionat.

Credit foto: Facebook – Van der Horst Motorsport, BMW Clubsport Trophy, Robert de Hoen

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noul Opel Mokka: aerodinamică de top pentru eficiență sporită și nivel scăzut de emisii

Noul Opel Mokka optimizat aerodinamic este primul model desemnat să poarte noua față a mărcii, Opel Vizor, precum și emblema...

Închide