spot_img

Alessandro Zanardi revine în cockpitul unei maşini de curse

După ce misiunea Rio de Janeiro s-a încheiat, acum a venit momentul ca Alessandro Zanardi (Italia) să revină în cockpitul unei maşini de curse. Între 14 şi 16 octombrie, pilotul oficial BMW şi ambasadorul mărcii BMW va concura în finala sezonului 2016 din Campionatul GT al Italiei, etapă ce va avea loc la Mugello (Italia). Zanardi va participa cu un model BMW M6 GT3 înscris de BMW Team Italia şi ROAL Motorsport şi modificat special de BMW Motorsport.

Ultima cursă a lui Zanardi a fost „Spa 24 Hours” (Belgia) din iulie 2015, când a împărţit cockpitul unui BMW Z4 GT3 cu Timo Glock (Germania) şi Bruno Spengler (Canada). După acea cursă, italianul s-a concentrat complet pe pregătirile pentru competiţiile de paraciclism de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Cu mare succes: acum două săptămâni, la jumătatea lunii septembrie, Zanardi a câştigat două medalii de aur şi o medalie de argint. Această poveste a fost prezentată şi în documentarul „No Limits” realizat de echipa Stereoscreen. Filmul a fost premiat şi a intrat în selecţia mai multor festivaluri de gen, precum London Motor Film Festival, IFA Beverly Hills, Manchester Film Festival, Snowdance Independent Film Festival. Acum documentarul este printre primele din lume care pot fi comandate în format Blue ray 4k şi poate fi vizionat on-line în format video on demand pe Vimeo.com

Acum, Zanardi, BMW Motorsport şi ROAL Motorsport se reunesc pe circuit – cu un alt proiect special. Va fi pentru prima dată când Zanardi va pilota BMW M6 GT3, succesorul modelului BMW Z4 GT3, care a fost în acţiune pe circuitele din lumea întreagă de la începutul acestui sezon. BMW Motorsport are mulţi ani de experienţă în modificarea maşinilor de curse BMW pentru nevoile speciale ale lui Zanardi şi, în prezent, inginerii se ocupă de adaptarea BMW M6 GT3, care va fi înscris la Mugello de ROAL Motorsport. Participarea lui Zanardi în finala Campionatului GT al Italiei va fi o triplă sărbătoare: la doar o săptămână de la cursă, pe 23 octombrie, pilotul oficial BMW va sărbători a 50-a aniversare. În plus, BMW Italia celebrează 50 de ani de la înfiinţare, iar BMW aniversează un secol de la fondarea companiei.

„Este plăcut să-l vezi pe Alex din nouă în cockpit după ce a fost concentrat complet pe paraciclism de-a lungul ultimului an”, a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, citat de autostiri.ro. „I-am urmărit cu mare interes cursele de la Rio de Janeiro – şi trebuie să o spun, din nou, că a dovedit că este un sportiv remarcabil. Alex a abordat misiunea Rio de Janeiro cu determinare, pasiune şi profesionalism, iar angajamentul lui a fost recompensat cu două medalii de aur şi una de argint. Trebuie să o spunem: jos pălăria! Dar acum suntem fericiţi să-l avem din nou pe Alex în familia sportivă BMW şi într-o maşină de curse BMW. Este pentru prima dată când va concura în noul BMW M6 GT3 şi sunt sigur că se va bucura de evoluţiile pe circuit. Pe baza experienţei acumulată de-a lungul acestor ani de colaborare cu Alex, inginerii noştri au dezvoltat modificările speciale pentru BMW M6 GT3. Aşteptăm cu nerăbdare să-l vedem concurând la Mugello – când îl sărbătorim pe el şi aniversările speciale ale BMW.”

„Dintotdeauna am spus că viaţa mea este un privilegiu nesfârşit pentru că pot să fac atât de multe lucruri, iar acest sezon este un exemplu clasic”, a spus Zanardi, citat de autostiri.ro. „Pregătirea pentru Rio de Janeiro, apropierea celei de-a 50-a aniversări personale, nu doar că pot să concurez la nivel competitiv, dar şi să câştig – totul este excepţional. Dar, mai presus de orice, mă voi bucura de privilegiul de a reveni la prima mea pasiune, să fiu la volanul unei maşini de curse deosebită. De când am văzut BMW M6 GT3 în atelierul de la München, am visat să-l pilotez. Iar acum, BMW îmi oferă posibilitatea de a face acest lucru pe unul din circuitele mele favorite, Mugello. Pentru aceasta, mulţumesc tuturor celor de la München care şi-au arătat disponibilitatea pentru acest proiect, mulţumesc BMW Italia pentru că s-a gândit la această oportunitate şi mulţumesc tuturor celor din Campionatul GT al Italiei, care m-au primit printre ei. Aşa că sunt foarte, foarte fericit şi abia aştept să urc în cockpit şi să pilotez la maximum.”

Marţi, 4 octombrie, la Mugello, Zanardi va testa modelul BMW M6 GT3 modificat împreună cu ROAL Motorsport şi BMW Motorsport.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri