Aida Cojanu, pe locul trei la clasa MX65 in Campionatul Est European de Motocross

| 18 octombrie 2016 | 0 Comments

Aida Cojanu pe podiumul est europeanPentru pasionaţii motocrosului nu mai este nici un secret că unul dintre cei mai rapizi piloţi de la clasa MX65 poartă codiţe împletite pe sub casca de motocross atunci când zboară pe circuit în şaua unei motociclete… roz. Vorbim despre Aida Cojanu, o foarte tânără sportivă, care, susţinută de părinţi a alergat la peste douăzeci de curse în acest an, în Ungaria, Grecia, Serbia şi Cehia, reuşind ca la sfârşitul sezonului să se claseze pe locul trei, în Campionatul Est European de Motocross, la o clasă în care a fost nevoită să concureze alături de băieţi.

„Anul viitor, va fi un campionat european dedicat fetelor între 13 şi 18 ani, unde se va putea alerga la clasa MX85, la care Aida ar putea şi teoretic şi practic să concureze”, spune tatăl ei, Ionut Cojanu, un pasionat motocrosist. Ea are deja o Yamaha de 85 cmc, cu care s-a acomodat, chiar dacă în România, conform regulamentului, poate rămâne la clasa MX65 până la 14 ani. Aida Cojanu s-a calificat în vară şi în finala Campionatului European, evoluţiile ei foarte bune din Campionatul Est European, permiţându-i acest lucru. Familia Cojanu a ajuns astfel în Cehia, la Locket, dar aici, vechea motocicletă de concurs a Aidei a avut probleme tehnice. „În prima manşă, Aidei i s-a defectat motocicleta, iar în manşa doi, deşi a plecat bine şi a rezistat pe poziţia 32 până în ultimul tur, iarăşi am avut parte de o defecţiune”, povesteşte tatăl sportivei. „Cand am ajuns acolo, imi era si rusine de ce motocicleta aveam, toti pilotii aveau cate doua motociclete noi, dar a fost o experienta interesanta”, adaugă Ionuţ Cojanu.

„Fiind ultimul an al Aidei la MX65, am pornit hotărâţi să facem cât mai multe curse şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat. Am avut momente frumoase, de-a lungul sezonului, Aida a reuşit chiar şi hole-shot-ul la Troyan şi s-a aflat, nu o dată la conducerea câte unei manşe”, povesteşte capul familiei Cojanu, care aşteaptă cu interes anunţarea calendarului competiţional pentru sezonul 2017.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide