Campionatul Național de Raliuri aduce an de an la start piloți debutanți ce sunt gata să experimenteze aventura unui nou început, adrenalina unei probe speciale dar și emoțiile prezente înaintea startului. La începutul acestui sezon ce se anunță a fi cel puțin interesant, printre debutanți s-au aflat și soții Stoica. Nefiind străini de lumea motorsportului, cei doi brașoveni au făcut pasul cel mare, la prima etapă din acest sezon aflându-se entuziasmați la start.
În interviul de astăzi vom povesti alături de Ada despre prima lor experiență în calitate de echipaj, greutățile întâmpinate dar și gândurile lor la început de sezon.
ANA: Știm că Raliul Harghitei a coincis cu debutul vostru în CNRB. Cum a fost pentru voi experiența?
ADA: Debutul nostru în CNRB a reprezentat un vis devenit realitate, de-alungul anilor ne-am tot imaginat acest moment și uite că a avut loc la Harghita, locul unde am avut parte anul trecut și de debutul nostru în campionatul național de viteză în coasta.
Raliul Harghitei va rămâne o etapă de suflet pentru noi, am trăit fiecare moment la intensitate maximă( cel mai probabil din cauza emoțiilor constructive), am avut multe de învățat, am avut parte de un început foarte bun, ne-am acomodat repede cu mașina, primul contact cu ea fiind în dimineața primei zi de raliu. Din păcate în a două zi am avut o mică ieșire în decor care ne-a forțat să abandonăm și să ne dorim să revenim cu forțe noi la următoarea etapă.
ANA: Chiar dacă etapa de la Harghita nu s-a terminat chiar cum v-ați propus, Raliul Argeșului v-a adus și clasări importante. Credeți că experiența primei etape v-a făcut să vedeți altfel lucrurile?
ADA: Cu siguranță la prima etapă am învățat multe lucruri și a fost un bun antrenament pentru noi. Într-adevăr rezultatele obținute la Raliul Argeșului au fost un real succes și suntem mulțumiți de prestația noastră
ANA: Ada, cum este să faci echipaj cu soțul tău? Consideri asta un avantaj?
ADA: In momentul înscrierii la prima etapă am conștientizat că este real ceea ce se întâmplă, mi-am dat seama că sunt multe aspecte de care EU trebuie să țin cont și să am grijă să nu fim penalizați, iar presiunea era pe umerii mei.
Cunoscându-ne acum 16 ani și împărtășind din prima clipă pasiunea pentru motorsport este cu siguranță un avantaj pentru noi, iar rezultatele vor dovedi asta în timp. Este minunat faptul că pot face echipaj alături de soțul meu, îmi aduc aminte cum anul trecut vizualizam momentul în care vom ajunge în CNRB și vizualizam și momentul nostru pe podium. Cu siguranță în timpul competițiilor( așa a fost mereu ) tratăm cu foarte mare seriozitate lucrurile și nu ne menajăm deloc iar asta duce la o comunicare sportivă foarte bună, aș spune chiar strategică. Participând și separat de-alungul anilor la nenumărate competiții sportive simt că aducem fiecare un aport extraordinar echipei având astfel rezultate excepționale. Rămâneți aproape și veți vedea.
ANA: Care dintre probele de la Raliul Argeșului v-a plăcut cel mai mult? Dar cea mai dificilă?
ADA: A două etapă a CNRB Raliul Argeșului a reprezentat pentru noi, în prima faza, o ‘răscumpărare’ a etapei anterioare. Am fost dornici să descoperim probele raliului și să ne bucurăm de priveliști. Vidraru îI considerăm că a fost cea mai dificilă proba țînând cont de lungimea și suprafață ei și de faptul că ea se desfășoară la vale. În același timp este proba pe care noi ne- am simțit și ne- am descurcat foarte bine, cu siguranță ne-a plăcut cel mai mult.
ANA: Plănuiți să faceți sezon complet în CNRB?
ADA: Ne-am dori acest lucru însă având în vedere că momentan ne susținem financiar singuri nu cred că vom reuși să participăm la toate etapele.
ANA: Care a fost cel mai dificil lucru pe care să îl faceți că și echipaj?
ADA: Să ne abținem să nu ne batem în mașină, hahaha… glumesc. Pentru noi fiind la început în acest campionat cel mai greu a fost să găsim strategia de a gestiona toate aspectele de care trebuie să ținem cont și de a nu face greșeli din punct de vedere al navigării, al pilotajului, aspectele administrative etc.
ANA: Știm că din punct de vedere financiar nu este un parcurs chiar ușor. Cine sunt oamenii ce au fost și sunt alături de voi în această aventură?
ADA: La acest moment căutăm sponsori, dar am dori să mulțumim oamenilor deosebiți care ne-au ajutat și ne ajută în continuare și anume: domnului Profesor Hangu Florin, mentorul nostru de suflet, domnului Manu Mihalache care ne-a învățat arta pilotajului, Și nu în ultimul rând echipei tehnice Engage Engineering care a reușit să ne pună la dispoziție o mașină și o strategie care ne- au ajutat foarte mult.
Sperăm ca parcursul echipajului brașovean să continue cât mai mult în acest sezon. Vă reamintim că următoarea etapă din campionat se va desfășura în Maramureș, fiind programată pentru finalul lunii iunie.
Credit foto: Flavius Croitoriu